Удар по Кримском мосту: Камион-бомба запалио седам вагона-цистерни са бензином

most krim

УКРАЈИНА ТАКВУ ОПЕРАЦИЈУ НИЈЕ МОГЛА ИЗВЕСТИ БЕЗ АМЕРИКАНАЦА И БРИТАНАЦА   

* Камион дигнут у ваздух у моменту док је железничким делом моста – у правцу полуострва – пролазио воз са вагонима-цистернама са бензином

* Изведена операција подразумева да је све било подређено преласку воза преко Кримског моста и да је онај ко је био за воланом камион добио команду да крене у тачно одређеном тренутку, а да је сигнал за детонацију дао неко ко је – преко сателита, дрона, „авакса“ или из довољне близине – `ловио` секунде у којима ће се воз наћи на средини моста, а камион изравнати са средином тог воза са бензином…

____________________________________________________

ПРОТИВНИЦИ Русије извели су на Кримском мосту озбиљну и добро испланирану диверзију којој тајне и специјалне службе Украјине вероватно нису дорасле.

Погледе зато треба усмерити према Американцима и Британцима који украјинској ратној, обавештајној и терористичкој „лутки“ указују на циљеве и воде је кроз испланирано.

На аутомобилском делу моста одлетео је у ваздух камион чији је формални власник држављанин Русије који живи у Криму суседном Краснодарском крају.

Пензионисани генерал руске државне безбедности (ФСБ)  Александар Михајлов изјавио је да експлозив којим је камион био напуњен активиран – дистанционо. Радио-сигналом (командом).

На Американце и Британце указује нешто друго.

Камион је дигнут у ваздух у моменту док је жерлезничким делом моста – у правцу полуострва – пролазио воз са вагонима-цистернама са бензином.

Експлозија је претворила у буктиње седам таквих вагона и изазвала погибију троје људи (међу жртвама су мушкарац и жена чији аутомобил је био најближе камиону-бомби).

Мост је претрпео два оштећења, али је враћен у саобраћај већ после неколико сати.

Истрага још није завршена, али је потпуно јасно да је дизање у ваздух камиона било испланирано тако да одигра улогу детонатора који потпаљује вагоне-цистерне.

Ово подразумева да је све било подређено преласку воза преко Кримског моста и да је онај ко је био за воланом камион добио команду да крене у тачно одређеном тренутку, а да је сигнал за детонацију дао неко ко је – преко сателита, дрона, „авакса“ или из довољне близине – `ловио` секунде у којима ће се воз наћи на средини моста, а камион изравнати са средином тог воза са бензином…

Председник Државног савета Крима Владимир Константинов рекао је да су мост оштетили „украјински вандали“.

Владимир Путин је наредио да се формира владина комисија са задатком да открије узроке инцидента и отклони последице што је пре могуће.

Извор:
ФАКТИ