Немачка и Европа без руског гаса нису конкурентне

putin_karin

БЕЧ –  Немачка и Европа без руског гаса више нису конкурентне, оценила је некадашња министарка спољних послова Аустрије Карин Кнајсел. Она је, ауторским текстом у руском листу „Ведомости”, поново изазвала, својим проруским ставом, буру у аустријској јавности.

Она прогнозира тешко стање по европску индустрију без руског гаса.

„Немачка и Европа без руског гаса више нису конкурентне. Владимир Путин је европским земљама нудио ‘бесплатне испоруке гаса’, под условом да се стране компаније населе у Русију”, тврди она у свом тексту.

То је, сматра, посебно интересантно за средња прдузећа, независно од санкција.

Кнајсел је, како преносе аустријски медији, до маја била у Надзорном одбору Росњефта, и морала је ту функцију напустити на огроман притисак запада.

Због великог притиска, којем је била изложена у Аустрији због свог става према Русији, а познато је да је на њену свадбу, док је била министарка, допутовао у Аустрију Владимир Путин лично, она је, како тврди, била принуђена да се одсели у Либан.

У августу је привукла пажњу јавности тиме што је на Твитеру окачила карикатуру на којој се види делегација ЕУ као „сиромашни грађанин” која моли Путина 2023. за помоћ.

Извор:
ПОЛИТИКА