Генерал Алаудинов за ИН4С: Русија ће побиједити и хвала браћи на Балкану која нас подржавају

aludinov

Генерал Алаудинов је отворено говорио о многим спроним питањима, попут најава да ће руска војска предати ЛНР да би задржала територије на југу и пораза руске војске код Красног Лимана

«Знам да на Балкану има много људи који нас подржавају. И свима вам кажем хвала! И ако нас подржавате у својим душама је врло добро и вриједно. То веома значи. Зато вам хвала што постојите. Ви сте наша браћа.» – изјавио је у ексклузивном интервјуу за ИН4С генерал Апти Алаудинов, командант специјалне једини Ахмат из Чеченске Републике и додао: «Ми смо војска Исуса – Исе Алејхи Селам која ће да побиједи. А ви ћете још успјети да се прикључите тој војсци и ми ћемо бити заједно. То је сигурно».

Игор Дамјановић, наш дописник из Русије и Украјине посјетио је генерала Алаудинова у његовом штабу у мјесту Попасна, ЛНР. Генерал Алаудинов је отворено говорио о многим спроним питањима, попут најава да ће руска војска предати ЛНР да би задржала територије на југу и пораза руске војске код Красног Лимана: «Потребно је знамо да рат никада није једна битка, или једна побједа, или један пораз. Рат је увијек једна тешка шаховске партија, у којој понешто губиш, нешто повратиш, а увијек повлачиш неке потезе да би на крају могао да постигнеш шах и мат истовремено.»

Алаудунов се осврнуо и на контроверзе везане за мобилизацију у Русији: «Ја сматрам да је мобилизација требала да се изврши још давно. Видиш у чему је проблема са ресурсима код руске стране. Ослобођена је огромна територија. Ми смо били принуђени да расплинемо наше силе и средства да чувамо јавни ред и мир, да се бавимо полицијским пословима, да чувамо те територије, а не да идемо напријед и уништимо непријатеља.» Спекулације да ће мобилисани војници бити упућени на прву линију одбацио је са индигнацијом, уз опаску да управо то ради украјинска армија.»

Ово је други сусрет Игора Дамјановића и Аптија Алаудинова у ратној зони. У јуну су разговарали у Рубежном, а Дамјановић је са његовим борцима боравио тада и у Северодоњецку, док су трајале борбе за град. У августу указом предсједника Путина, Апти Алаудинов одликован је Орденом Хероја Русије.

Извор:
ИН4С