Фијаско украјинске офанзиве на југу, губици: 560 војника, 26 тенкова, два Су-25…

mapa ukraina

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ: ПОКУШАЛИ СУ СА ТРИ СТРАНЕ – ПО НАРЕДБИ ЗЕЛЕНСКОГ

* Док је трајао покушај контранапада, у небу изнад Херсона било је најмање 10 експлозија. Руски системи ПВО оборили већину украјинских пројектила

_________________________________________________________

УКРАЈИНСКЕ трупе претрпеле су велике губитке у неуспешном покушају контраофанзиве у Николајевској области и према Херсона – саопштило је руско Министарство одбране.

Навело је да су Украјинци покушали са ударима у три правца, али – само покушали:

„Током борби уништено је 26 украјинских тенкова, 23 борбена возила пешадије и девет других борбених оклопних возила. Оборена су два украјинска јуришна авиона Су-25. Губици непријатеља у људству премашили су 560 војника“.

Министарство одбране РФ посебно је нагласило да су украјинске трупе покушале офанзиву по директном наређењу свог председника Владимира Зеленског.

Да је Украјина кренула у офанзиву на јужном фронту 29. августа је пренела и британска новинска агенција Ројтерс позивајући се на званичну представницу оперативне команде „Југ“ украјинског Министарства одбране Наталију Гумењук.

Док је трајао покушај контранапада, у небу изнад Херсона било је најмање 10 експлозија. Руски системи ПВО оборили већину украјинских пројектила.

Портпарол руског Министарства одбране, генерал-потпуковник Игор Конашенков, изјавио је да су руске Ваздушно-космичке снаге обориле још два украјинска јуришна Су-25 – по један над Доњецком Републиком и Запорошком облашћу.

Извор:
ФАКТИ