Светислав Пушоњић: Отказивање „педербала“ шибицарски трик за смиривање узбуњеног народа?

svetislav-pusonjic

Александар Вучић је лице без личности, љуштура без садржаја, његова реч не вреди жуте банке и од њега се као и толико пута у протеклих десет година могу очекивати свака подлост и превара

Поводом отказивања педербала, присећам се протеста из априла 2013. године против потписивања такозваног „Бриселског споразума“, којим је Вучић у договору са западним налогодавцима положио темељ за признавање „независности Косова“. Протест у организацији „Двери српских“ (тада су још били покрет, не политичка партија) трајао је данима, чак се спавало под шаторима на Тргу. „Споразум“ је био неважећи све док га не изгласа Скупштина и од Вучића се тражило да га повуче и не даје на изгласавање. Број демонстраната из дана у дан је растао и добијао на замаху, а када се пред Владом Србије почела окупљати велика и прилично гневна маса, Вучић је напокон изашао са саопштењем да се од „споразума“ одустаје и да изгласавања у Скупштини неће бити. То се на улици славило као „велика победа“, међутим свега неколико дана касније „споразум“ је ипак прослеђен Скупштини и за њега је гласало 173 посланика са доњег списка, не само СНС-а, СПС-а и ПУПС-а као владајуће коалиције, него и Ђиласовог ДС-а, Нове Србије Веље Илића, Палмине Јединствене Србије, Зеленовићеве Заједно за Србију, Чединог ЛДП-а, Динкићевих Уједињених региона, коалиције СПО-ДХСС и других. Дакле, јединство такозване „власти“ и такозване „опозиције“ у признавању такозване „косовске независности“ било је такорећи апсолутно.

Неће стога бити никакво чудо ако се и отказивање педербала покаже само као шибицарски трик за смиривање узбуњеног народа. Александар Вучић је проклета душа, лице без личности, љуштура без садржаја, његова реч не вреди жуте банке и од њега се као и толико пута у протеклих десет година могу очекивати свака подлост и превара.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ