Вучићев пријатељ Еди Рама и Албански парламент траже поништење Резолуције Дика Мартија

zuta-kuca-

Жута кућа место злочина и доказ свирепих убистава Срба

Делегација Србије: Срамотна резолуција, нећемо дозволити прекрајање истине

  • Скупштина Албаније једногласно је синоћ изгласала Резолуцију којом се одбацују оптужбе за трговину органима током рата на Kосову из извештаја Савета Европе.
  • Србија ће се свим правним средствима борити против прекрајања истине и за Резолуцију Савета Европе на основу извештаја Дика Мартија о трговини људским органима на KиМ и у Албанији
  • Потез Тиране представља негирање злочина и да није у духу помирења на коме ради Еди Рама и Александар Вучић
  • Дик Марти тврди се да су лидери Ослободилачке војске Kосова били умешани у трговину органима током 1998-99. године.

Делегације Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе (СЕ) осуђује одлуку албанског парламента којом се одбацују наводи из Резолуције СЕ о трговини органима киднапованих Срба и то у тренутку када је Албанија добила зелено светло за почетак преговора о прикључењу ЕУ.

Наводи се да ће се Србија свим правним средствима борити против прекрајања истине и за Резолуцију Савета Европе  на основу извештаја Дика Мартија о трговини људским органима на KиМ и у Албанији а за коју је гласало 47 земаља чланица ПСЕ.

Јучерашњи потез Тиране представља негирање злочина и да није у духу помирења.


Дик Марти и истина пред поразом од лавине лажи албанских и косовских Албанаца

Србија има доказеда су над Србима на KиМ и у Алабнанији у жутој кући извршени злочини, да су им монструозно вађени органи, и Београд их је доставио европским институцијама, СЕ и Европском суду за људска права.

Посебна је срамота што европске институције годинама нису мрднуле даље од Резолуције СЕ о трговини органима и нишу ништа подузеле поводом навода Дика Мартија.

Скупштина Албаније једногласно је синоћ изгласала Резолуцију којом се одбацују оптужбе за трговину органима током рата на Kосову из извештаја Савета Европе.

У извештају из 2010. године, који је саставио Дик Марти, а одобрила Парламентарна скупштина СЕ, тврди се да су лидери Ослободилачке војске Kосова били умешани у трговину органима током 1998-99. године.


Ништа од искрене сарадње Раме и Вучића

У тексту Резолуције чији је покровитељ Социјалистицка партија, Парламентарна скупштина СЕ се позива да преиспита Резолуцију 1782, којом је одобрила Мартијев извештај, као и да “преиспита наводе о илегалној трговини људским органима у Албанији и на Kосову, у светлу догађаја који су се десили”.

У Резолуцији чији је покровитељ странка Едија Раме наводи се да су тврдње Мартија о “убијању људи ради вадења и продаје органа и илегалној трговини људским органима у Албанији и на Kосову” тврдње које су “остале неаргументоване, неодобрене и незасноване на доказима и чињеницама”.

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ