ЛГБТ пропаганда пред потпуном ЗАБРАНОМ У РУСИЈИ

lgbt-flags

Нови закон упоређује промовисање “нетрадиционалних сексуалних односа” са ратном пропагандом и изазивањем националне, расне или верске мржње.

Промовисање ЛГБТ односа могло би бити трајно забрањено у Русији на основу предлога закона који је у понедељак представљен Државној думи, који упоређује такве поруке са ратном пропагандом и подстицањем мржње.

Тренутно је ЛГБТ „пропаганда“ у Русији забрањена само када је усмерена на децу, али неки политичари позивају на строжа ограничења и казне оне који „негирају породичних вредности“ и „пропагирају нетрадиционалне сексуалне односе“.

У образложењу приложеном предлогу закона, аутори тврде да је ЛГБТ ‘пропаганда’ постала широко распрострањена у Русији и да се промовише кроз медије, јавне догађаје, стриминг сервисе и кроз приказивање таквих односа у филмовима.

„У Русији, на законодавном нивоу, није дозвољено промовисање самоубиства, дроге, екстремизма, криминалног понашања, јер се они сматрају негативним и друштвено опасним појавама. Истовремено, формално, до сада, не постоји забрана пропаганде негирања породичних вредности и нетрадиционалних сексуалних односа, укључујући и коришћење филмске дистрибуције“ , наводи се у белешци.

Аутори предлога закона – међу којима нема чланова владајуће партије Јединствена Русија – тврде негирање породице као друштвене вредности, промоцију тзв. „цхилдфрее“ стилова живота и одобравање и признавање нетрадиционалних сексуалних односа, опасно не само за децу и младе, већ и за друштво у целини, јер „доводи у опасност питања демографије и будућег економског раста“.

Предлог закона има за циљ да допуни постојеће законодавство увођењем административне и кривичне одговорности за ширење ЛГБТ порука у било којој демографској групи у Руској Федерацији и ускраћивањем права на дистрибуцију филмова који промовишу такве односе.

„Породица, мајчинство и детињство у њиховом традиционалном схватању, преузетом од предака, вредности су које обезбеђују континуирану смену генерација“, позивају аутори закона и додају да су „услов за очување и развој мултинационалне народа Руске Федерације и стога им је потребна посебна заштита од државе.

Законодавци напомињу да забрана ЛГБТ пропаганде не лишава руске грађане могућности и права да одређују своје сексуалне склоности и оријентације, нити дозвољава њихову дискриминацију на било који начин. Међутим, они инсистирају да им те привилегије „не дају право да траже јавно одобрење за такве односе“ или „шире ‘нове’ вредности које носе скривене претње по друштво.

Прошлог месеца, сличан закон је такође поднет Државној думи, којим се тражи увођење казни од преко 160.000 долара за промовисање нетрадиционалних сексуалних односа. Међутим, није прошао прво читање.

Извор:
НУЛТА ТАЧКА