Пушке, пиштољи, секире и мачете: Приведено 40 миграната код Суботице

migranti

У Суботици је рано јутрос у акцији сузбијања кривичних дела и прекршаја које чине мигранти, а коју спроводи оперативна ударна група која је формирана 4. јула по његовом наређењу, ухапшено 40 ирегуларних миграната, док су против још 40 поднете прекршајне пријаве.

Ухапшени мигранти су спроведени у Падинску Скелу према Закону о странцима.

У овој акцији су заплењене аутоматске пушке, пушку, четири пиштоља, 12 комада различитих ножева, мачете, сатаре и боксере, као и 182 комада муниције различитог калибра.

Такође, заплењена је мања количина марихуане и таблета које се налазе на листи психоактивних супстанци, 12 мобилних телефона, три фалсификоване личне карте и три фалсификована пасоша.

Оперативна група, коју чине представници Управе криминалистичке полиције, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе граничне полиције, Управе полиције, Сектора унутрашње контроле, Безбедносно-информативне агенције и полицијских управа за град Београд, Сомбор, Суботица и Кикинда током трајања акције расветлили су кривична дела почињена од стране ирегуларних миграната, која су изазвала посебно узнемирење јавности.

Акцији хапшења је присуствовао и министар Александар Вулин. Он је истакао да је Србија организована и хумана земља, да се у Србији поштује закон, и да наша држава неће дозволити постојање ниједне кријумчарске банде.

Оперативни тимови на подручју Полицијске управе за град Београд, као и полицијских управа у Кикинди, Суботици и Сомбору, предузели су мере према 85 илегалних миграната, од којих је шест ухапшено, а против двојице су поднете кривичне пријаве због сумње да су починили различита кривична дела.

Подсетимо, почетком јула у Суботици, у насељу Макова Седмица, у шуми Храстовача, дошло је до оружаног сукоба више миграната и том приликом је једна особа убијена, а више је задобило тешке повреде.

Извор:
НОВА