ОТВОРЕНО ПИСМО

zastava_srbija 

Његовој Светости
Архиепископу пећком, Митрополиту београдско-карловачком и
Патријарху српском господину Порфирију и
Председнику Републике Србије
господину Вучићу 

Вера је једини благословени темељ живота личног
и живота друштвеног и уређења државног.
 
Св. Николај Жички 

 Симбол симфоније Цркве и Државе је двоглави орао под круном с крстом, који је утемељио Свети Сава. Први крунисани краљ српски постао је Стефан, након крвавог грађанског рата који је водио са братом Вуканом крајем 1205. или почетком 1206. године. Свети Сава се у пратњи групе хиландарских калуђера вратио у Србију да мири браћу. Са собом је донео Симеонове мошти највероватније у зиму 1206/07. О самом мирењу старије браће писао је у Житију Св. Симеона. 

Свети Сава тежио је савршенству, а својим подвижништвом и стваралаштвом стекао је велики углед. Уважавали су га Васељенски Патријарх, византијски цар, многи источни патријарси и хришћански краљеви, па чак и египатски султан. Први српски Архиепископ је значајно допринео успостављању младе српске државе у којој је правно уредио симфонију између Цркве и Државе, која никада није подлегла искушењима. Све док је Српска православна црква следила Светог Саву била je заштита крхке државе. 

Србија је држава већински православног народа утемељеног у Светосављу, који очекује да црквене и државне елите своју међусобну сарадњу потврђују животом и делима у интересу народа. Очекивање народа није у супротности са организацијом секуларне државе у којој је Црква одвојена од Државе, а њихов однос заснован на начелу узајамне трпељивости, уважавању и сарадњи у интересу народа. 

Поштујући изреку „стрпљен спасен“, није било бурних реакција на дела која су угрожавала интерес народа: Бриселски споразуми (I, II) због којих су противуставно укинуте српске институције и изграђена тврда граница према Косову и Метохији, санкције Белорусији, осуда Русије у УН. Прихватање захтева НАТО држава нису само против интереса народа већ су и понижење народа, које није донело добрбит већ само нове понижавајуће захтеве. Српски народ никада није био на погрешној страни те је то основ за очекивање подршке од Цркве и Државе у борби против џендеризма. Међутим, супротно интересу народа, природне породице и хетеросексуалне већине Црква и Држава су разочарале јер су вероватно у међусобном сагласју: 

  1. Позвале истополни брачни пар на свечаност обележавања Видовдана; 
  2. Прихватиле ЕУРО-ПРАЈД у Београду између 12. и 18. септембра 2022. год.. 

Манифестација планирана за септембар, претходница је идеологије која узима еволуцију у своје руке. Замениће Бога на земљи тако што ће савременим биотехнолошким поступцима обезбедити „рађање“ људи са бољим физичким интелектуалним и психолошким способностима. 

„Џудит Рисман је показала да је иза познатог сексолога Кинсија, који је тобож открио да је 10% човечанства хомосексуално, стајала фондација Рокфелера, једног од правих господра луткарског позоришта глобализације. Човек мора да постане сексуална животиња, сведена на најниже нагоне и чулно задовољство. Тек онда ће постати идеални роб либерал-капитализма.“ 

Примена идеологије трансхуманизма и у свету је почела ПРАЈДОМ, а настављена десетинама џендер идентитета, следи … 

Да ли ће Црква и Држава у интересу народа бар покушавити да зауставе императивни захтев за организацију ЕУРО-ПРАЈДА? 

КОСОВСКИ ЗАВЕТ 

Сагласје Цркве и државе на поштовању косовског завета је најмање што очекује већина православних. Верујемо да наша очекивања нису превише захтевна, а време у којем живимо није теже од оног у којем је владао Петар II Петровић Његош. Био је сам на челу Црквe и државе. 

Обилићу и Топлица, Косанчићу, Југовићи, срећни ли сте, витезови, јер у боју косовскоме свиколици погибосте за обрану отачаства, да очима не гледате народ српски подјармени ђе уздише и ђе плаче, а у плачу вас кликује да г’ пуштите, одрешите из синджира несноснога, у који га Осман свеза. (105-117). 

У наведеним стиховима Свободијаде, делу без посвете, Његош се обраћа погинулим косовским јунацима и проглашава их срећним што не могу видети оне остале у ропству. Косовски завет је вековима мерило наших вредности, а његов значај Његош додатно подвлачи и опомиње. КОСОВО ЈЕ ГРДНО СУДИЛИШТЕ. 

Српски народ размењује и овакве твитове: „Ако је Његош, како Андрић тврди, „одговорни борац за скидање клетве и остварење Обилићеве мисли“, ако је реч „Косово“ уз реч „Бог“, најчешће изговарана реч у Његошевој поезији, ако је Његошу Косово први „морално-политички аргумент“ и „живи и пресудни фактор колективне и личне судбине“, онда је данашњем нараштају Косово прво судбинско питање. Како Срби реше то питање, тако ће решити своју судбину. Историја нам се прелама.“ „Иво Андрић види Његоша као „оличење косовске борбе, пораза и несаломиве наде“. 

Пустињак цетински 

Проф. др Светозар Стијовић (1939.-2000.) рођен је у Љумбарди код Дечана. Био је српски лингвиста, научни саветник САНУ и редовни професор Универзитета у Нишу и Универзитета у Приштини. Као секретар Одбора за ономастику у САНУ организовао је теренска истраживања. Захваљујући њему сабрана је ономастичка грађа из свих српских насеља на Косову и у Метохији, који су данас поуздано сведочанство српске прошлости на Косову и Метохији. 

Прошле године више медија објавило је његов текст: Српство у песничком делу Петра Другог Петровића Његоша. Уз наведене стихове, између осталог стоји: „Збирку Пустињак цетински, потписану са „Владика црногорски Петар Петровић“ и објављену 1834. године, аутор је посветио српском роду.“ 

Србин српском роду своме ово дјелце посвећује. његово је ситно цв’јеће по ливади правој Српства и узрасло и побрато и у в’јенац роду дато. 

Разлог издвајања стихова појаснио је професор Стијовић у коментару: „Као да је велики песник знао да ће бити и таквих потомака који ће не само себе издвајати из Српства него покушавати да то чине и са прецима – прву своју збирку песама посветио је као „Србин српском роду своме“, а своју Црну Гору, у којој је дело настало, назвао „ливадом правом Српства“. Његошу је, треба и то поменути, када је ова збирка песама изашла из штампе било 20 година.“ 

У твиту који штампа и медији са националном фреквенцијом нису објавили стоји: „Наш нараштај може издати и Његоша, а с њим и себе. Тако нас је уценио црногорски геније!“ 

Нараштај се изјаснио да неће издати Његоша, верујемо да ће га следити и Црква и Држава. 

Лажни цар Шћепан Мали 

Стихове је издвоjио професор Стијовић: „Своје треће велико дело Лажни цар Шћепан Мали, објављено 1851, Његош никоме није посветио. 

Весели се праху Немањића, Немањића и Гребљановића, јер ће ваше круне засијати како јарко сунце на истоку, знамена се ваша развијати над велике ваше развалине, потећи ће крваве ријеке од нечисте крви агарјанске, опрат Србу љагу са образа. 

Отворте се, витешке гробнице, сама славо, само прибјежиште по Косову српскијех јунаках, 

Здружите се, громи и потреси, земљи српској друго лице дајте, 

Песник се обраћа Немањићима и „Гребљановићу“1, покољењу кроз чије ће подвиге засијати њихове круне, и очекује да ће „громи и потреси“, односно борба нових витезова, „земљи српској друго лице дати“, то јест ослободити Српство и вратити му достојанство.“ 

Проф Стијовић свој текст завршава овако: “У крајњем закључку може се рећи да српска национална идеја нигде није тако изражена као у Његошевом песничком делу. Његошев Горски вијенац је најсрпскије дело и с правом се може називати и српском библијом и својеврсним српским манифестом, у који је велики песник уградио, без остатка, своју Црну Гору, ону која је вековима побеђивала и која ће и даље побеђивати све „тмуше“ које се напрежу да је ишчупају из Српства.“ 

Професор Стијовић је цитирао и коментарисао Његошево дело, а ја сам њега цитирала без устручавања, а за наук свима нама. 

Од зла кота много накота.
Народна пословица 

ИНФОРМАЦИЈЕ ПОЛУИНФОРМАЦИЈЕ И ЛАЖИ 

Истинита и благовремена информација од великог је значаја за остваривање интереса народа. Међутим, црквена и државна елита из више разлога не поклањају пуну пажњу јасним и истинитим информа-цијама. Један од битних узрока је плуколонијални статус државе. 

Информације 

На основу непотпуних и двосмислених информација, укључујући и оне до којих се долази „између редова“ забрињавају информације на основу којих се на ниже наведена питања одговара са „ДА“. 

  1. Да ли је СПЦ предала своје српске цркве МПЦ ? 
  2. Да ли је куповина угља на КиМ условљена препуштањем Приштини енергетске инфраструктуре на сeверу КиМ? 
  3. Да ли је Београд као гарант Дејтона ипак пристао да учествује у дисциплиновању Републике Српске ? 
  4. Да ли Београд учествује у елиминацији српске политичке струје у Црној Гори? 

Полуинформације 

Тачна је информација да санкције нису уведене Русији. Међутим, недостаје информција да Србија нема начина да Русији плати било какву робу. Зато су захтеви за увођење санкција и сталне претње Србији бесмислени. Оне једино откривају зло лице Запада. 

  1. Стране банке у Србији неће допустити плаћање било какве робе Русији јер су њихове државе увеле санкције; 
  2. АИК домаћа банка – кредитна линија је у еурима; 
  3. Поштанска Штедионица – кредитна линија је у еурима; 

За робну размену са Русијом треба проширити кредитне линије. 

Лажне информације 

Пример лажне информције пласиране у медијима је: 

  1. Босна и Херцеговина је увела санкције Русији. 

Истина које из неких разлога није било у медијима: 

Босна и Херцеговина није увела санкције Русији! 

Боље је земљу продати него јој обичај изгубити,
Народна пословица 

УГРОЖАВАЊЕ НАРОДНОГ-ДРЖАВНОГ ИНТЕРЕСА 

Свака држава, без обзира да ли је реч о малој или великој, слабој или еконмски снажној може бити мање или више слободна – суверена. Србију „на путу у ЕУ“ уценама доводе у сатус полуколонијалне државе, а испуњавање постављених захтева често није у интересу народа. 

Урушавање традиционалних вредности народа 

Зорана Михајловић одговорна је за урушавање традиционалних вредности, јер са позиција власти намеће џендер идеологију, супротну вредностима православља. Има основа сумњи да је са позиција власти, пре три године, допринела додељивању организације ЕУРО-ПРАЈД-а Београду: 

  1. На челу је Координационог тела Владе РС за родну равноправност од 2014. и изасланица Владе РС за питања сексуалног насиља у конфликтима.; 
  2. Чланица је Саветодавног одбора Светске банке за родну равноправност и развој, који разматра напредак у области родне равноправности на глобалном нивоу од 2018. до 2020. године; 
  3. На челу је Посебне радне групе Владе РС за израду текста Предлога националне стратегије за родну равноправност за период 2021-2023. године; 
  4. Чланица je Савета Владе РС за сузбијање насиља у породици и копредседница Националне коалиције за окончање дечјих бракова; 
  5. Добитница је међународне награде „Личност године и најминистар за 2018. годину”, која се додељује најуспешнијим личностима у региону; 
  6. Оснивач је НВО Женска влада, чланица је Европског покрета у Србији и организације East West Bridge и један од оснивача Конгреса српско-америчког пријатељства. Покретач је иницијативе “Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима”, коју Координационо тело за родну равноправност реализује у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом. 

Влада РС усвојила је Стратегију за родну равноправност за период од 2021. до 2030. године2 („Службени гласник РС“, број 103/21). 

Стратегија за родну равноправност ослања се на Агенду Уједињених нација за одрживи развој до 2030. године. Усклађена је са процесом приступања ЕУ, a цљеви са препорукама Комитета за елиминисање свих облика дискриминације жена (CEDAW комитета). Старaтегија за родну равноправност донета је за период 2021–2030. године, а предвиђа доношење Акционог плана (АП) за њено спровођење у периоду од 2021–2023. године. Спровођењем АП руководе Зорана Михајловић, председница Координационог тела за родну равноправност и министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, заменица председнице Посебне радне групе, коју чине следећи „представници и представнице као и њихови заменици и заменице“: 

  1. Координационог тела за родну равноправност, 
  2. Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, 
  3. Министарства за европске интеграције, 
  4. Министарства привреде, 
  5. Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, 
  6. Министарства заштите животне средине, 
  7. Министарства финансија, 
  8. Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, 
  9. Министарства за бригу о селу, 
  10. Министарства трговине, туризма и телекомуникација, 
  11. Министарства правде, 
  12. Министарства државне управе и локалне самоуправе, 
  13. Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, 
  14. Министарства за бригу о породици и демографију, 
  15. Министарства омладине и спорта, 
  16. Министарства културе и информисања, 
  17. Министарства унутрашњих послова, 
  18. Министарства спољних послова, 
  19. Министарства рудардства и енергетике, 
  20. Републичког секретаријата за јавне политике, 
  21. Републичког завода за статистику, 
  22. Министарства одбране, 
  23. Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва, 
  24. Српске академије наука и уметности, 
  25. Сталне конференције градова и општина, као и удружења:
    a) Фондација Ана и Владе Дивац,
    b) Фондација социјалне и демократске иницијативе (ФОСДИ),
    c) Иницијатива за равноправност, иновативност и друштвени ангажман.

Сам појам стратегије веома је сложен, а приступ стратегији као друштвеном феномену још је сложенији. Изуимајући војну стратегију као науку о оружаној борби, пожељно је да научни приступ стратегији не буде само историјски, економски, политиколошки већ мултидисци-плинаран, како би проблеми којима се стратегија бави, били сагледани што целовитије и компетентније. Пожељно је такође, зависно од достигнутог степена научног знања, да стратегија обухвати оно што је било јуче, оно што је актуелно данас и оно што ће бити сутра. 

Приоритетни интерес народа је Стратегија развоја Србије, у односу на Стратегију за родну равноправност. Ако је доношење друге стратегије, услов на путу у ЕУ, онда је реч о даљем губљењу државног суверенитета. Трошење буџетских средства, односно народних пара за увођење џендеризма није у интересу народа. Нема сумње да је прихватање ове стратегија крупан корак ка увођењу џендеризма у Србију. 

Хрватски филолог проф. др сц Иван Пољаковић у својим јавним наступима између осталог наводи: „…Почео сам се бавити псеудознан-ственом родном теоријом крајем 90-их година, док у Хрватској још нитко о томе није ни чуо. Због раскринкавања џендеризма, био сам суспендиран на Свеучилишту у Задру. Дакле, стјецајем околности, врло добро сам упознат с џендеризмом… 

Џендеризам је најперфиднији, најподмуклији и најопаснији тоталитаризам у повијести људског рода. Три су његове најважније одлике: лаж, непрепознатљивост, и поступност. Наравно, стратегија џендеризма је потпуно другачија од фашизма и комунизма па га је и стога тешко препознати…“3 

Црква и Држава би у интересу народа требало да зауставе даљи развој Стратегије за родну равноправност. Српски народ довољно је страдао од нацизма и комунизма. Већ три деценије страда на разне начине и није спреман да финансира уништење природне породице, нити да је замени џендеризмом и сличним ЕУ вредностима. 

Поштен мање обећа, него што учини.
Народна пословица 

Урушавање електроенергетског система 

Зорана Михајловић је већ деценијама на високим функцијама везаним за електроенергетски систем те сноси пуну одговорност и за његово урушавање. Рођена је 1970. године, а од дипломирања на Економском факултету 1993. године у Београду, налази се на разним функцијама. Деценијама је на високим функцијама у електопривреди Србије и Републике Српске: 

Функције у електросистему на којима је била од 1995.-2012. (17 год.) 

  1. У „Електропривреди Србије – Електроистоку“ је од 1995. од 2006. године; 
  2. Докторат 2001. Економски факултет, Београд област енергетике и економије. 
  3. Саветница је за енергетику Мирољуба Лабуса, потпредседника Владе Републике Србије од 2004. до 2006. године; 
  4. Председница је Савета СНС-а за енергетику и рударство од 2009. године; 
  5. У Управном је одбору „Електропривреде Србије“ (ЕПС) од 2004. до 2005. год.; 
  6. Саветница је генералног директора за енергетску ефикасност на Аеродрому „Никола Тесла“ од 2006. до 2010. године; 
  7. Саветница је за енергетику премијера Републике Српске Милорада Додика од 2010. до 2012. године. 

Функције на којима је била од 2012 – ? и од 2020 – 2022 године 

  1. За министарку енергетике и заштите животне средине је именована 2012. год; 
  2. Потпредседница је Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике од октобра 2020. године. 
  3. Председница је Управног одбора и радних група за праћење реализације пројекта и за израду интегрисаног националног енергетског и климатског плана РС. за период од 2021. до 2030. године, са визијом до 2050. године.; 
  4. На челу је Савета Владе РС за давање предлога мишљења у вези са радом термоелектрана и заменских капацитета из свих извора енергије до 2050. године и Националне коалиције за смањење енергетског сиромаштва; 
  5. Председава и радном групом за праћење активности на реализацији Пројекта изградње објекта енергетске ефикасности на Војномедицинској академији; 
  6. У августу 2021. изабрана je за председницу Скупштине Националног нафтног комитета Србије, који је део Светског нафтног савеза; 

Према претходним наводима Зорана Михајловић је више од две деценије на кључним функцијама везаним за енергетски систем Сбије. Свако ко је тако дуго на челу државног енергетског система објективно је одговоран за стање у којем се Србија тренутно налази: 

  1. Од извозника струје постала увозник; 
  2. Остала је без угља јер је потрошен је коп у Лазаревцу, а у истраживање нове жице није се кренуло на време; 
  3. Без потребних је 70 милиона тона угља за наредну грејну сезону; 
  4. Са ЕПС-ом без Електродистрибуције која је издвојена из ЕПС-а и као предузеће директно везано за Владу РС, што је према досадашњем искуству први корак за приватизацију – продају; 
  5. Без струје поред две електране Никола Тесла у Обреновцу чији је капацитет већи од капацитета потребних за бившу државу – Југославију; 

Србија је једна од малог броја енергетски независних држава у свету, захваљујући довољним залихама угља (без оних на КиМ). 

Зорана Михајловић је, прихватајући се високих функција, била у обавези да савесно обавља поверене јој послове. Међутим, она је својим чињењем и нечињењем угрозила Србију: 

  1. Учинила је енергетски зависном државом; 
  2. Довела је државу у стање да мора увозити струју и угаљ; 
  3. Битно је угрозила државни суверенитет. 

Овакве и оволике штете изазивају озбиљне сумње у активности Зоране Михаиловић чији поступци наводе на предпоставаке да: 

  1. Не познаје посао којег се прихватила што је истовремено чини и неодговорном особом; 
  2. Намерно прави штете енергетском систему јер не ради у интересу народа, односно у туђем интересе Србију чини енергетски зависном државом. 

Нема потребе посебно доказивати да се довођењем државе у енергетски зависан положај угрожава и њен економски суверенитет што је у директној супротности са интересима народа. Угрожавање државног суверенитета и интереса народа са нивоа високих државних функције има само једно име и готово императивно захтева сагласје Цркве и Државе да заштите државни суверенитет и интерес народа. 

Боља је и празна торба неголи враг у торби.
Народна пословица 

Гомилање функција 

Зорана Михајловић поред претходно наведених функација обавља још неколико функција у држави и ван ње. 

Остале функције у држави од 2014 – 2020. 2015. од 2017-2021. (7 год) 

  1. Потпредседница је Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре од 2014. до 2020. године; 
  2. Председава Заједничком групом за унапређење услова пословања и привлачења нових инвестиција у Републици Србији; 
  3. Заменица je председника Радне групе за спровођење препорука из “Беле књиге” Савета страних инвеститора; 
  4. Од 2015. године била је у име Владе РС задужена за координацију рада државних органа и невладиног сектора у вези са унапређења положаја Рома; 
  5. Од 2017. до 2021. на челу је Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији (2016-2025); 
  6. Председница је Координационог тела за подршку праћења реализације пројеката, реконструкције и/или изградње клиничких здравствених центара. 
  7. Аутор и коаутор четири књиге из области енергетике и одрживог развоја; 
  8. Објавила више од две стотине радова о проблемима и могућностима српског енергетског сектора; 
  9. Завршила је специјалистички курс савремене антикорупцијске методологије, за шта поседује сертификат Канадске међународне развојне агенције 

Функције ван државе од 2011. 2012. 2016. 2019. ) 

  1. Звање ванредног професора и проректора за науку на Универзитету „Џoн Незбит“ (до 15. априла 2015. Мегатренд) стекла је октобра 2011. године; 
  2. Потпредседница je СНС-а од 2012. године; 
  3. Именована је за редовног професора на овом универзитету а 2016.; 
  4. Чланица je Председништва СНС-a од средине 2016. године; 
  5. Изабрана је за чланицу Савета послодаваца Економског факултета Универзитета у Београду крајем 2019,; 

Особа која нагомилава државне, друштвене и академске функције описује се речима: похлепа, гордост! Није у интересу народа да се међу политичком елитом налази особа таквих особина. 

Од два лица образ не може бити.
Народна пословиа 

Раскол Истока и Запада 

Цариград је претендовао на једнакост са Римом који је стално захтевао признање врховне власти. Неспоразуми се бележе већ током V века када се источна црква бори са јересима, папе осуђују јерес али дају уточиште прогнаним јерарсима. Неспоразуми и напетости доводе до удаљавања између Рима и Цариграда и коначно до раскола 1055. год. Од раскола непријатељство западњака против Византије расте. 

Са своје стране, Византија није заборавила пљачку Цариграда праћену уништавањем и крађом икона и реликвија у IV крсташком рату 1204. године, о којој сведоче многи записи из тог времена: „Летописац подсећа да муслимани „нису силовали наше жене [. . .], нису доводили житеље до беде, нису их свлачили да би их голе проводили улицама, нису их пекли на ватри [. . .]. А ето како су с нама поступали ти хришћански народи који се крсте у име Господње и исповедају исту веру као и ми“.“4 

Рачунајући на војну помоћ, византијски цареви безуспешно су, више од једног века, преговарали о уједињењу са Римом. Рим није притекао у помоћ и Византијског царства је нестало 1453. након пада Цариграда. Међутим, Византијско духовно наслеђе опстало је до данас. Оно је омогућило утемељење православља у народу који је створио и очувао читав један свет религиозних и уметничких вредности, одолевајући османлијском терору којег се у 19. веку ослободио. 

Вили Вимер у свом извештају између осталог наводи: „Ваљало би да се приликом садашњег ширења НАТО поново успостави територијална ситуација од Балтичког мора до Анадолије, каква је постојала у време Римског царства, кад је оно било на врхунцу моћи и заузимало највеће територијално пространство.“ 

Закључци Конференције у Братислави 2000. указују на отворено непријатељство према Истоку и циљ НАТО држава да ширењем освоје нове просторе и досегну моћ Римског царства. 

Покајника и Бог прима.
Народна пословиа 

НАТО КРСТАШИ 

Европске државе уједињене у НАТО, попут крсташа, покушавају да освоје државе на истоку. Латинског и византијског царства нема, али непријатељста изазвана расколом и крсташким походом трају и данас. 

Вековима смо сами пред освајачем. Косовски бој био је највећа битка онога доба, која је за кратко успорила Османлије. Мотивисан Косовским заветом српски народ се сам ослобађао и ослободио турског ропства. Први се супротставио аустроугарској и немачкој окупацији. Без ичије помоћи српски народ борио се са НАТО алијансом 1999. год. 

Резолуција СБ УН 1244 усвојена је 1999. године, а већ 2000. године НАТО крсташи су на Конференцији у Братислави захтевали да се у кругу савезничких држава што је могуће брже изврши међународно признање независне државе Косово. У присуству НАТО крсташа киднаповани су Срби на Косову и Метохији, чији органи су били предмет трговине. Парламентарна скупштина Савета Европе усвојила је 2011. године извештај Дик Мартија о трговини људским органима на Косову и Метохији, али до данас нико за ове злочине није одговарао. 

НАТО крсташи, на Конференцији у Братислави саопштили су да се СР Југославија налази изван сваког правног поретка, а пре свега, изван Завршног документа из Хелсинкија, који гарантује неповредивост државних граница. 

Српски народ нема ни један разлог за поверење у НАТО крсташе! 

Вукосава Стевановић
унука солунаца
Бошка Пурића
из села Клатичева код Гор. Милановца
Александра Јовичића
из села Мајдана код Гор. Милановца 


1. Постоје несагласја око имена Цара Лазара – Гребљановић или Хребељановић

2. Стратегија је донета на основу Закона о родној равноправности („Службени гласник РС”, број 52/21) и Закона о планском систему Републике Србије („Службени гласник РС”, број 30/18)

3. Џендеризам је главни узрочник негативног демографског прираста. http://hrvatskikrsnizavjet.com/dr-sc-ivan-poljakovic-dzenderizam-je-glavni-uzrocnik-negativnog-demografskog-prirasta/

4. Мирча Елијаде, РАЗЛИКЕ ИЗМЕЂУ, Источног и Западног хришћанства, http://sloven.org.rs/srb/?p=7671