ЈАДОВНО, а не ЈАСЕНОВАЦ, је планско стратиште за геноцид над Србима у NDH

jadovno

Специјална војна операција уништавања украјинских неонациста као врх леденог брега који је настао тајним споразумом Ватикана и председника САД далеке 1982.године, неминовно ће последично довести до откривања свих планова за геноцид  над Жидовима и Словенима у Двадесетом веку.

Српски историчари ће најзад морати да се позабаве истином о плановима за геноцид над Србима у НДХ, без обзира колико се београдска проевропска власт труди да по директиви из Брисела, тачније по налогу немачких креатора ревизије историје, забашури „мрачну прошлост“.

Хрвати не могу и не смеју бити аболирани од истине, да су од 1905.године вође њихове политичке странке HSP (HRVATSKA STRANKA PRAVA) планирале геноцид нас Србима у тадашњој Двојној монархији, што је здушно подржао врх „цркве у Хрвата“ и команда 13.корпуса аустроугарске војске у Загребу, чији су војници током августа 1914.починили страшне ратне злочине у Мачви као део тога плана, jер су већински били чланови те странке!

Стварањем заједничке државе, краљевине СХС, злонамерно су ови злочини гурнути у присилни заборав, али су већ тридесетих година прошлог века хрватски шовинисти обновили рад на пројекту геноцида, и у оквиру Загребачког свеучилишта отпочели пројекат истраживања крашких јама на подручју планинског масива Велебит, где је планирано да се насилно прикупе и физички уништавају Срби, а лешеви бацају у крашке јаме,када се створи хрватска клерофашистичка држава!

Педантним радом на кубицирању запремине откривених јама и бездани, тврђено је да се тамо може сместити око милион Срба, који нису ни сањали да би наводна браћа из троплеменог народа могла да тако планирају да се захвале за слободу коју им је донео српски војник-ослободилац, који је 1918. године најзад прекинуо статус круновине за Хрватску и Славонију, које су 1102.године одлуком свога племства продале независност угарском краљу Коломану за 100000 дуката!

Павелић је још 1936.године из Италије наредио да се сачине спискови приоритета за путовање у „ваздушну бању Јадовно“ (али без повратка!) СРБА, државних чиновника, власника банака, фабрика, трговина, некретнина у бројним хрватским градовима, а данашњи хрватски повјесничари упорно лажу како су Срби у НДХ били само рурално пучанство (сеоско становништво), али онај службени јавни проглас о присилном пресељењу Срба из елитних делова града Загреба почетком маја 1941. године, то најречитије демантује!

Јадовно, као део концентрационог логора ГОСПИЋ-ПАГ функционише од самог проглашења NDH, и никада није тачно утврђено колико је Срба завршило у крашким јамама, пошто су за сво време трајања заједничке социјалистичке државе надлежне институције покушавале да достигну ону службену бројку пронађених крашких јама из NDH, али је закон омерте међу становницима велебитских села (Хрвати) био јачи, јер су тако заправо крили оне јаме у које су Срби бацани после клања, пошто су домољуби штедили стрељиво (муниција) по jавном упуству министра Миле Будака!

Тако су само кости извађене из Шаранове јаме (око 16 кубних метара!) прихваћене као бројка од 40000 страдалих, од чега је око 2000 загребачких Жидова!

Од далеке 1961.године, када су први пут супруге, мајке, сестре и ћерке Срба из Грубишног поља организовано дошле на Јадовно, да запале свећу својим мученицима чији се живот ту гаси, упорно хрватски повјесничари покушавају да забашуре суштину да је заправо ЈАДОВНО, а не ЈАСЕНОВАЦ, планско  стратиште за геноцид над Србима у NDH, који уопште не би били сахрањивани, већ бацани у крашке јаме!

Само, устанак Срба у NDH онемогућио је уредно допремање жртава возом из свих делова хрватске државе, што није уопште ометано од наводно јаке КPH (Комунистичка партија Хрватске), али ни саботирано (чак ни као појединачни покушај!) од наводних антифашиста, јер је „црква у Хрвата“ отворено подржала тај државни пројекат, а скоро  1300 католичких свештеника је лично учестовало у том геноциду!

Када у августу 1941.године поново запоседне другу окупациону зону у NDH, тек ће талијанска војска забранити рад „ваздушног опоравилишта Јадовно“ згрожена  зверствима чињеним над Србима, а усташе ће последњу групу мушких логораша преселити у ЈАСЕНОВАЦ крајем августа, док ће заточене жене са децом, Српкиње и Жидовке смештене у два логора на острву ПАГ, једноставно поклати у Пашком каналу, где се потом море данима црвенило од крви невиних жртава!

Никакво дуго и неизвесно путовање у распадајућу ЕU не сме бити изговор да се напокон истинито и аргументовано проговори о хрватском злочину геноцида, давно планираном још у наводној „претечи“ EU где је функционисала правна држава, али није уопште реаговала, док је клерофашистичка NDH најпре донела расне законе за Србе па отпочела злочин геноцида, који данашња хрватска држава здушно негира, захтевајући од београдских колабораната да се окрену светлој европској будућности, која подразумева ћутање о почињеном злочину геноцида над Србима, али СРЕБРЕНИЦА, то не сме да се прећути, јер ЕU очекује од београдских колабораната то кao некакав konditio sine qva non!

Извор:
СРПСКИ СТАВ