КиМ: Током ноћи бачена ручна бомба на кућу Зорана Јовановића у селу Могила. Бомба није експлодирала

kim-bomba

Непознате особе бациле су ручну бомбу на породичну кућу Зорана Јовановића у селу Могила, у општини Витина, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Зоран Јовановић је ноћас око поноћи чуо ударац о прозор и помислио да је реч о камену. Међутим, јутрос је приметио експлозивну направу у дворишту.

Зоран, у овом етнички мешовитом селу, окружен Албанцима, живи са супругом и двоје деце, а ноћашњи догађаји унели су огроман страх и немир у породицу Јовановић.

„Нема сумње да је овај напад изведен са циљем да се Зоран и његова породица заплаше и отерају са кућног прага, а да је бомба експлодитала инцидент је могао да има фаталне последице“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Чланови ове породице су се већ налазили на мети напада, а њиховим рођацима који живе у истој улици паљена је имовина, исписиване су поруке мржње.

Овај случај је пријављен полицији, али, како се наводи, ни претходни напади нису расветљени ни починиоци кажњени.

Из Канцеларије за КиМ кажу да је јасно да са нарастајућом антисрпском реториком и поступцима Приштине и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, расте и број ентички мотивисаних инцидената.

„Зато је крајње време да представници међународне заједнице овакве инциденте, који су могли бити кобни, схвате као најозбиљније претње и делују у складу са тим“, наведено је у саопштењу.

Извор:
НСПМ