Конашенков: Авијација, ракетне снаге и артиљерија неутралисале људство и војну технику у 77 рејона

ruski vojnik

Руски ловци Су-35 оборили су два хеликоптера Ми-24 и један авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства током ваздушне борбе код насеља Николајевка и Снегиревка

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалнoj војнoj операцији за 06.07.2022.године који је представио портпарол генерал Игор Конашенков:
– Оружане снаге Руске Федерације настављају са ударима по војним објектима на територији Украјине.
– До 100 украјинских војника и четири јединице војне технике уништено је у удару Ваздушно-космичких снага Русије на привремено место размештаја 22. Моторизованог пешадијског батаљона 92. Механизоване бригаде који се налази у Харкову.
– У рејону насеља Малотарановка у Доњецкој Народној Републици, високопрецизне ракете ваздушног базирања уништиле су два вишецевна ракетна бацача „Химарс“ америчке производње и два складишта муниције за њих.
– У рејону Широколановке у Николајевској области високопрецизним оружјем је уништена радарска станица за навођење ПВО система С-300, као и привремено место размештања страних плаћеничких јединица у рејону Лиманска Николајевске области.
– На источној периферији насеља Соледар, Ваздушно-космичке снаге Русије уништиле су складиште ракетног и артиљеријског наоружања 57. Механизоване бригаде, у којем је било ускладиштено 1,5 хиљада граната различитог калибра и више од стотину противоклопних ракетних система стране производње. .
– Поред тога, Ваздушно-космичке снаге Русије су уништиле: шест командних места, укључујући оперативну групу трупа „Југ“, 79. Десантне и 57. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Баштанка, Николајев и Соледар, шест складишта наоружања и муниције у рејонима насеља Баштанка у Николајевској области, Ивано-Дарјевка, Зајцево, Звановка, Артјомовск Доњецке Народне Републике и Харков, као и људство и војну технику Оружаних снага Украјине у 27 рејона.
– У оквиру контраартиљеријске борбе уништен је вод вишецевних ракетних система „Ураган“, неутралисана су три артиљеријска вода на ватреним положајима у Дзержинском и Лењинском рејону Доњецке Народне Републике, као и вод вишенаменских ракетних лансера „Град“ у области насеља Воскресенское Николајевске области.
– Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија неутралисале су људство и војну технику Оружаних снага Украјине у 77 рејона. Руски ловци Су-35 оборили су два хеликоптера Ми-24 и један авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства током ваздушне борбе код насеља Николајевка и Снегиревка у Николајевској области.
– Поред тога, један хеликоптер Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства оборили су руски системи противваздушне одбране у близини насеља Первомајскоје, Николајевске области.
– Такође, оборено је 11 украјинских беспилотних летелица.
– Девет украјинских балистичких ракета „Точка-У“ пресретнуто је у областима Чернобајевке, Херсонске области, Первомајска, Доњецке Народне Републике, Хорошија, Славјаносербска, Калинова, Троицког и Стаханова, Луганске Народне Републике, и осам ракета вишецевних бацаћа у области насеља Долгенкое, Харковска област, Чернобајевка, Херсонска област и Луганск.

– Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је 232 авиона, 137 хеликоптера, 1.462 беспилотне летелице, 353 противваздушна ракетна система, 3.915 тенкова и других оклопних борбених возила, 720 вишецевних ракетних бацача, 3096 оруђа артиљерије, као и 4043 јединице специјалних војних возила.
Извор:
ВОСТОК