„Вечерње новости“: Долазак Сергеја Лаврова под великим знаком питања. Црна Гора, Северна Македонија и Бугарска забраниле прелет његовог авиона. Вучић сутра на састанку са Харченком због „новонастале ситуације“

lavrov novosti

Долазак министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова у Београд је под великим знаком питања, јер су прелет његовом авиону забраниле Црна Гора, Северна Македонија и Бугарска, незванично сазнају „Вечерње новости“.

Тиме су се у пракси потврдиле речи председника Србије Александра Вучића, који је је јавно саопштио да се компликују ствари у вези са планираним доласком министра спољних послова Руске Федерације, пишу „ Вечерње новости “.

И премијерка Ана Брнабић изјавила је да је ситуација око доласка Сергеја Лаврова у Београд „изузетно компликована“, те додала да се логистиком његовог путовања бави председник Србије Александар Вучић.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да ће Лавров боравити у Београду 6. и 7. јуна и да ће се састати са председником Србије Алесандром Вучићем, министром спољних послова Николом Селаковићем, председником Скупштине Ивицом Дачићем, као и патријархом СПЦ Порфиријем.

Управо због новонастале ситуације, шеф државе ће се у понедељак у 10 часова у згради Председништва састати са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком.

Извор:
НСПМ