Небојша Јовић: Заклетва пред распуштеном скупштином

Nebojsa-Jovic

,,Колико смо озбиљна држава, колико нам је озбиљан председник државе, колико нам је озбиљна Скупштина, али и пре свега народ који све то допушта…говори чињеница да је Председник Републике Србије положио заклетву пред распуштеним сазивом Скупштине!

Могао је то да учини и пред Главним одбором СНС или још боље, двојезично у ткзв. Скупштини Косова у присуству својих јањичара – посланика Српске Листе!

Ионако је за ових 10 година више учинио за тај УЧК ,,парламент” него ли за Србе, Србију и Скупштину србску.

За очекивати је од нормалног председника нормалне државеодговоре и озбиљног народа, да новоизабрани председник положи заклетву пред новоизабраним посланицима, а не, како већ рекох, пред посланицима распуштеног парламента!

Ово јавно понижавање новог сазива Скупштине Србије, њено још увек неконституисање, најбоље говоре какав ће однос према њој имати ,,онај” који је овлашћења премијера преузео (с обзиром да је код нас, што се овлашћења тиче, на снази ,,канцеларски” а не ,,председнички” систем), сву власт у држави узурпирао, Устав државе својим делањем погазио, срБске институције Албанцима на Космету продао, Русију осудио, Белорусији санкције увео…!

Не зауставимо ли ову правну хајдучију, криминално гажење државе и свих њених институција, не пробуди ли се народ…није искључено да на следећим превременим изборима или на референдуму гласамо ,,вођу” за доживотног председника, маршала! Или још боље, да Србија добије династију! Мада…зашто се не би и самокрунисао за новог краља Србије?

Не, није смешно! ни мало! напротив, јако је и озбиљно и опасно!

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ