Промироточиле иконе у храму Гроба Господњег у Јерусалиму

ikona

Четири иконе у Храму Гроба Господњег замироточиле су у ноћи 24. маја 2022. године, на дан када Православна Црква прославља успомену на Свете равноапостолне Кирила и Методија. Јерусалимска Патријаршија проучава овај феномен и планира да о томе да званичну оцену и објашњење.

Мироточење икона у јерусалимском храму Гроба Господњег забележено је у ноћи 24. маја, на дан када Црква прославља спомен Светих Кирила и Методија.

Јерусалимска Патријаршија проучава мироточење четири иконе у храму Гроба Господњег и планира да о томе да званичну оцену и објашњење, јавља Савез православних новинара.

Тренутно се на Интернету већ појавио снимак са мироточивим иконама у цркви Гроба Господњег у Јерусалиму у Светој земљи. Објава са фотографијама објављена је и на разним друштвеним мрежама.

Мироточење четири иконе у капели Лонгина и капели Бичевања забележено је у ноћи 24. маја 2022. године, на дан када Православна Црква прославља успомену на Свете равноапостолне Кирила и Методија, словенских учитеља.

Треба напоменути да су уочи трагичних догађаја у Украјини и почетка потпуних непријатељстава у Донбасу, бројне иконе такође почеле да мироточе . И после неког времена ова мироточења је замењена су крварењем.

Извор:
ПРИЈАТЕЉ БОЖИЈИ