УЖИВО дан 84: До сада предало 962 украјинска војника из „Азовстаља“

ukraina rat

Министар за јавну безбедност Канаде саопштио је да његова земља забрањује улазак у земљу за око 1.000 Руса који су под санкцијама, укључујући руског председника Владимира Путина

У току је 84. дан специјалне војне операције коју спроводи Русија у Украјини. Настављају се жестоке борбе око Северодоњецка и дуж целог донбаског фронта. Маријупољ је добио струју, док се ускоро очекује и вода.

Из челичане „Азовстаљ“ почели су да се предају рањени припадници украјинске војске. У том подручју је уведен режим тишине и отворен хуманитарни коридор. Украјинска страна је саопштила да су до сада евакуисана 53 рањеника и 211 украјинских војника. Данас се очекује наставак процеса.

Украјински неонацисти желели да дигну мост у Сумију и оптуже руску војску, јављају руски телеграм канали.

Министар за јавну безбедност Канаде саопштио је да његова земља забрањује улазак у земљу за око 1.000 Руса који су под санкцијама, укључујући руског председника Владимира Путина.

Како је изјавио портпарол Сједињених Америчких Држава Нед Прајс, Вашингтон сматра да разговор министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Ентонија Блинкена у овој фази не би био конструктиван.
Према његовим речима, САД „би биле спремне да узму телефон у руке, ако би разговор водио конкретним резултатима“, ипак, по његовим речима, тренутна ситуација не даје основ да се на њих рачуна.
Он је још истакао да комуникациони канали Вашингтона и Москве настављају са радом, иако су „суштински ограничени“ због отежаног рада дипломатских представништава.

Погранични пункт у месту Тјоткино у Курској области (Русија) гађан је са територије Украјине, саопштио је губернатор. Жртава нема. На удару украјинских минобацача је била и шећерана, такође није било жртава.

Током гранатирања села Белгород, Украјинци оштетили далековод

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао је да је након гранатирања села Безимено у региону оштећен далековод, а уништавање стамбених зграда је безначајно.

Раније је говорио о гранатирању од стране Украјине села Безимено, Грајворонски округ. Према његовим ријечима, једна особа је повријеђена.

„Деловод је покварен, ујутру почињемо са рестаурацијом. Уништавање стамбених објеката је безначајно, углавном су поломљена стакла. Сада на мјесто одлази мој замјеник Владимир Васиљевич Базаров и процијениће штету. Почећемо са рестаурацијом од сутра. Најважније је да су сви живи и здрави, а ми ћемо се, наравно, носити са осталим проблемима“, написао је Гладков на својој страници на друштвеној мрежи ВКонтакте.
Он је додао да се оштећени осјећа задовољавајуће, није животно угрожен, јуче је оперисан.

Штаб територијалне одбране ДНР је саопштио да се до сада предало 962 украјинска војника из „Азовстаља“

Како наводе, процес се наставља.

Извор:
ИН4С