УЖИВО – дан 74: Руска војска уништила корвету украјинске морнарице у Одеси

tenkovi

Украјинске трупе су у 7.15 (вријеме се поклапа са московским временом) пуцале на Голмовског у Доњецкој Народној Републици, испаливши осам граната калибра 122 мм, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре (ЗЦЦЦ) рекао

Седамдесет четврти дан специјалнсе операције у Украјини.

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ тврди да су земље чланице Уније близу усаглашавања шестог пакета санкција Русији, укључујући и ембарго на нафту. Борбе за Донбас не престају. Кијев саопштава да неће покренути контраофанзиву пре јуна када се очекује да стигне још оружја из западних земаља.

Руска војска уништила корвету украјинске морнарице у Одеси

Ваздушно-космичке снаге Русије су високопрецизним ракетама уништиле центар за везу војног аеродрома Червоноглинско и корвету пројекта 1241 украјинске морнарице у области Одесе, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.Како каже, руска војска је у Харковској обасти уништила два система С-300 Оружаних снага Украјине.

Поред тога, он је навео да су руски авиони погодили 130 украјинских војних објеката, да је ликвидирано до 420 националиста и онеспособљено 55 јединица војне технике.

С тим у вези, генерал-мајор је прецизирао да су међу погођеним објектима три командна места, 123 подручја концентрације војске и војне технике, две артиљеријске батерије на ватреним положајима и два складишта ракетно-артиљеријског наоружања и муниције у рејонима Бахмут и Краснопоље.

Руска средства ПВО током ноћом су уништила још два украјинска бомбардера Су-24 и један хеликоптер Ми-24 изнад острва Змејни, навео је Конашенков.

Према његовим речима, у подручју Одесе је оборен дрон „Бајрактар ТБ2“.

Конашенков је истакао да је од почетка специјалне операције у Украјини руска војска уништила 156 авиона, 116 хеликоптера, 765 беспилотних летелица, 297 противваздушних ракетних система, 2.927 тенкова и других борбених оклопних возила, 335 вишецевних бацача ракета, 1.393 артиљерјских средстава и минобацача, као и 2.746 јединица специјалне војне технике.

Украјинске трупе су у 7.15 (вријеме се поклапа са московским временом) пуцале на Голмовског у Доњецкој Народној Републици, испаливши осам граната калибра 122 мм, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре (ЗЦЦЦ) рекао.

Украјинске трупе у 4.00 (вријеме се поклапа са московским временом) пуцале су на Петровски округ у Доњецку, испаливши четири гранате калибра 122 мм, саопштило је представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре (ЈЦЦЦ).

Извор:
ИН4С