Абрахам се не слаже са Содомом: суштином тренутног сукоба

ukraina

Свештеник Руске православне цркве, протојереј, клирик храма Светог Василија Великог, Патријаршијског комплекса у селу Зајцево Одинцовског округа, Московске области, проповедник и мисионар, ТВ водитељ Андреј Ткачов у телеграм каналу – о суштини актуелног сукоба.

„Слушам разне паметне чике и бележим за себе занимљиве мисли. Јуче сам чуо да постоји „сукоб интереса (користи) и сукоб вредности“.

Сукоб интереса је када одлучују „квоте“. Имаш фабрику – = фабрику за мене; Ви имате део тржишта – ја имам део тржишта.

Трговци тамо, трговци овамо, а све се своди на трговину. Овде можете преговарати и у питању су могући губици/профити. Ахметов зове Суроква, Коломојски се консултује са Абрамовичем. Веома дуго је било само то.

Али сукоб вредности је када је преговарање неприкладно. Картагина мора бити уништена. Истерајте Хананејце и Гергесеје, Јевусеје и Феризеје без сажаљења. А онда је уништи. У супротном, они ће вам постати омча и замка (ово је из Библије, ако ништа друго: Исус Навин, Поновљени закони)

Помирљиви погледи на свет се сударају!

Абрахам се не слаже са Содомом. Хермоген „не трља ренде“ са Пољацима. Ставови су непомирљиви. Или сви да погину за Богородичин дом, или да све закувају и да се извуку без последица. Управо таква је ситуација данас.

Запад је изнедрио у нашој позадини читаву банду „одлучујућих“, који по сопственој личности припадају Западу. А ова деца поручника Шмита, сва се труде да се увуку у топлу прошлост и „решавају проблеме” на рачун народа, у име народа и супротно интересима народа.

Христе – благослови! Благо да је ова подла (ова шема, тј.) изгорела као жар у пећи парне локомотиве. Немамо рат за проценат на депозит. А добро ухрањени лопови, уверени у своју генијалност без премца, не би требало да одлучују ни о чему другом глобалном у нашој земљи.

Ово је сукоб вредности! Знаш? Вредности, а не користи.

За тријумф вредности, народ је спреман да се одрекне тренутних користи. Преварант ће, зарад профита, продати било коју вредност. Заправо, профит је једина вредност преваранта. Овде имамо линију фронта.“