Александар Лукашенко: Немамо проблем са руском рубљом. Одавно сам тражио да пређемо на обрачуне у руским рубљама. Долар и евро нам нису потребни

лукашенко

Белоруски председник Александар Лукашенко демантовао је гласине о уласку његове земље у састав Русије.

Он је поручио да ће Русија и Белорусија изградити такво јединство две независне државе да ће оно служити као узор за друге земље.

„Причају да ће Белорусија бити укључена у састав Русије, а ја кажем да Путин и ја нисмо толико глупи да се водимо старим методама. Изградићемо такво јединство две независне државе да ће од нас учити између осталог и како превазићи санкције и тако даље“, поручио је председник током радне посете Владивостоку.

Како каже, драго му је што су санкције уведене.

„Коначно смо почели да сарађујемо са Русијом онако како је требало да сарађујемо одавно“, рекао је он.

С тим у вези, период увођења санкција против Москве и Минска оценио је као доба могућности двеју земаља.

„Доба санкција је доба могућности“, сматра Лукашенко.

Према његовим речима, захваљујући уведеним санкцијама против Русије и Белорусије дошло је до обрачуна у националним валутама.

„Немамо проблем са руском рубљом. Одавно сам тражио да пређемо на обрачуне у руским рубљама. Долар и евро нам нису потребни. Ето, данас плаћамо енергенте у руским рубљама“, објаснио је белоруски лидер.

Председник је на састанку са лидером руског Приморског краја Олегом Кожемјаком рекао да Белорусија намерава озбиљно да ради у Приморју.

Са своје стране, губернатор је одговорио да Приморје намерава да развија културне везе са Белорусијом. Лукашенко је у Русију стигао јуче и истог дана посетио космодром „Восточни“ у Амурској области заједно са руским лидером Владимиром Путином.

Извор:
НСПМ