Русија тврди да постоји биолабораторија у подземним тунелима у Маријупољу

azovstal

Руске обавештајне службе дошле су до оперативних података да се унутар украјинске фабрике “Азовстал” у Маријупољу, која је данима жариште жестоких сукоба, налази лабораторија за испитивање биолошког наоружања. Према њиховим наводима, у кругу ове индустријске зоне тренутно се крије више од 3.000 националиста и страних официра.

Обавештајци највеће државе света тврде да се испод овог Идустријског комплекса, који Руси држе у обручу и чији је власник украјински олигарх Ринат Ахметов, простире мрежа од 24 километра тунела на дубини до 30 метара, где су спровођени експерименти са биолошким оружјем.

Према речима лидера Доњецке народне републике Едуарда Басурина, међу националистима и страним борцима налази се и одређени број војника НАТО, као и научника који су били у вези са биолошким лабораторијама у Украјини. Унутар “Азовстала”, како тврди руска страна, смештен је и тајни НАТО објекат ПИТ-404 у којем је, наводно, блокирано око 240 странаца, укључујући официре западне војне алијансе и француске Легије странаца. Руси тврде да тунеле са оклопном заштитом не могу да напусте обавештајци из САД, Канаде, Немачке, Француске, Италије, Турске, Шведске, Пољске и Грчке.

Биолошку лабораторију у просторијама НАТО ПИТ-404, према тврдњама руске стране, израдила је и њоме руководила компанија “Метабиота”, која је повезана са Хантером Бајденом, сином актуелног председника САД Џозефа Бајдена, Ринатом Ахметовим и Владимиром Зеленским. Дубоко испод купола украјинске индустријске зоне “Азовстала” научници су обављали испитивања на становницима Маријупоља за израду биолошког оружја под директивом западних специјалиста.

Московски војни експерти и новинари сада расправљају какве се то “зверке” налазе међу страним плаћеницима кад је у Кијеву више пута дата команда да се хеликоптерима евакуишу људи са територије тог металуршког гиганта. Руске службе које се баве прислушкивањем разговора тврде да опкољени украјински војници у “Азовсталу” говоре руски или украјински, а странци шест различитих језика. Претпоставља се да међу њима, осим плаћеника, има и страних инструктора.

Русима је важно да заробе поменуте “учитеље” јер је то још један доказ директног мешања земаља чланица НАТО у украјински конфликт. Руководство војне операције у Маријупољу с друге стране не намерава да у подземне ходнике “Азовстала” шаље своје војнике да безразложно гину. Зна се где су излази и улази у те тунеле и они ће бити затворени, тако да ће само један бити отворен, кроз који ће моћи да изађу они војници украјинске војске и националистичких батаљона који су одлучили да се предају. Никаква употреба гаса којим би се отерали украјински војници из “катакомби” није планирана.

ЗЕЛЕНСКИ: ЗАДАТАК ЈЕ ДЕБЛОКАДА

ОЧИГЛЕДНО погођен критиком опкољених војника у Маријупољу, који су објавили писмо на друштвеним мрежама да их је руководство у Кијеву заборавило, председник Владимир Зеленски је у најновијем ТВ обраћању нацији казао да је сада један од главних задатака деблокирање Маријупоља. Како то он мисли да деблокира Маријупољ, није објаснио, јер су украјински војници окружени на територији “Азовстала”, а у осталим деловима града их више нема.

Извор:
НУЛТА ТАЧКА