Путин: Циљеви руске специјалне војне операције у Украјини биће остварени

putin

Циљеви руске специјалне војне операције у Украјини биће остварени, изјавио је председник Владимир Путин.

„Знамо да данас наши официри учествују у специјалној војној операцији у Донбасу, у Украјини, пружају помоћ народним републикама Донбаса, делујући храбро, компетентно и ефикасно, користећи најсавременије врсте наоружања са јединственим, неупоредивим карактеристикама“, преносе РИА Новости.

Он је специјалну операцију у Украјини назвао правим кораком, пошто Русија није имала другог избора. Председник је приметио да су у Кијеву „посебно узгајани неонацистички изданци“, те да је сукоб са Москвом био питање времена.

Шеф државе је нагласио да је Украјина „почела да се претвара у антируску одскочну даску, да узгаја семе нацизма које је тамо постојало. Намерно су подстицали раст неонацизма и сукоб Русије са овим снагама био је неизбежан, они су само бирали време за напад“, нагласио је Путин.
Председник је додао да је Кијев јавно одбио да се придржава споразума из Минска и било је неприхватљиво да се и даље толерише геноцид над становништвом које говори руски.

Путин је додао да су циљеви специјалне операције у Украјини „апсолутно разумљиви и племенити“. 

„Помоћ људима у Донбасу, народу Донбаса који смо признали. Били смо принуђени да то учинимо, јер су кијевске власти подстакнуте Западом одбиле да испоштују Минске споразуме чији је циљ било мирно решавање проблема Донбаса“, додао је председник.

Председник је са председником Белорусије Александром Лукашенком допутовао на космодром Восточни у Амурској области. Шефови две државе су хеликоптером облетели територију космодрома, упознали се са напретком изградње, те обишли и градилишта командног места и лансирне рампе за ракете Ангара.

Извор:
ВОСТОК