Проф. др Христос Алексопулос: Говор чланова Азовског батаљона у грчком парламенту велика срамота!

zelesnki-azov

Говор чланова Азовског батаљона у грчком парламенту велика срамота!

На позив Киријакоса Мицотакиса, председник Украјина Володомир Зеленски обратио се јуче у 12:00 грчким посланицима и грађанима у онлајн говору на посебном ванредном заседању парламента. Позив председнику Украјине није се само завршио огромним фијаском, већ је био разлог пада маски. Први пут након промене власти, активни наоружани припадник неонацистичког батаљона говорио је у грчком парламенту!?

Одред за специјалне операције ”Азов”, скраћено пук Азов или одред Азов, а претходно познат као батаљон Азов јесте десничарска екстремистичка и неонацистичка јединица Националне гарде Украјине, са седиштем у Маријупуљу . Није тајна да у Украјини постоје наоружане фашистичке групе, које су чак интегрисане у војску земље. Њихово кривично дело против цивиљног становништва и њихових политичких противника познато је годинама.

Украјински председник, познавајући председника парламента-а самим тим и Киријакоса Мицотакиса-дао је реч припаднику нацистичког Азовског одреда и још једној особи која је сакрила лице! Говор је-иако онлајн-дао аргументе оним снагама које прихватају аргумент Русије за ”денацизацију” Украјине и поткопао неопходну солидарност са народом Украјине.

”Не разумем разлог зашто су нацисти Азовског одреда, који су толико година клали наше грчке исељенике не само у Украјини, морали да се обраћају грчким посланицима ”, додао је проф.др Христос Алексопулос.

Срамота за оне посланике који су аплаудирали азовским нацистима и велики жал због тога што својим телима нисмо блокирали овај говор и велика подршка онима који нису учествовали у овој јадној представи. Морамо осудити овакав поступак грчког парламента да се не би догодило никада нешто слично у Србији-да се никада не дозволи да се Зеленски и неонацисти Азова обрате у српском парламенту-закључио је Алексопулос.

Извор:
БАЛКАНСКА ПРАВИЛА