Пепе Ескобар: Нека НАЦИЗАМ буде велики поново

eskobar-nacizam

Крајњи циљ је промена режима у Русији, Украјина је само пијун у игри – или горе од тога, пуко топовско месо

Све очи су упрте у Мариупоље. Од среде увече, преко 70 % стамбених области су били под контролом Доњетска и руских снага, док су руски маринци, Доњетски 107. батаљон и чеченски Спетсназ, предвођен од стране харизматичног Адама Делимкханова, ушли у Азов Стал постројење – штаб неонацистичког Азов батаљона.

Азову је послат последњи ултиматум – предајте се до поноћи иначе, попут онога ‘правац пакао а затвореника неће бити’…

То имплицира велики преокрет у игри на украјинском бојишту. Мариупоље ће врло брзо бити потпуно денацификовано – јер је Азов контигент дуго у војничким рововима у граду и који користи цивиле као живо месо био њихова најокорелија борбена сила.

У међувремену, одјеци из ‘империје лажи’ пак одају читаву игру. Нема намере уопште у Вашингтону да се олакша мировни план у Украјини – а то објашњава нон стоп тактика одуговлачења од стране комедијанта Зеленског. Главни циљ је промена режима у Русији, а за то је ‘Totalen Krieg’ против Русије (прим. прев. аутор у оригиналу користи германизам за ‘тотални рат’) и ‘свега што је руско’ гарантован. Украјина је само пијун у игри – или још горе, пуко топовско месо.

То такође значи да 14.000 мртвих у Донбасу у протеклих осам година би требало да се директно припишу онима ‘који за себе мисле да су изузетни’ (прим. прев. тхе Exceptionalists – алузија на САД). Што се тиче украјинских неонациста ‘свих могућих фарби којима су намазани’, они су потрошна роба попут умерених бунтовника у Сирији, било да су al Qaeda или оних повезаних са Daesh-ом. Они који могу на крају да преживе увек могу да се прикључе ‘neo-Nazi doo’ (прим. прев. ово је саркастични хумор аутора) спонзорисаних од стране ЦИА = шунд ремиксована верзија Jihad d.o.o из 1980. у Афганистану. Они ће бити ваљано ‘Калибрирани’ (прим.прев. сарказам аутора који намерно греши у писању речи калибар тј цалибре и пише га великим словом К плус х- и тиме му даје AlQaeda призвук)

Рекапитулација нео-нацизма на брзака

До сада само безмозговићи у НАТО стан-у (прим. прев. саркастични хумор аутора уз додатак суфикса -стан на НАТО , што је алузија на Афгханистан, Казакхстан итд) а има их к’о жутих мрава – немају појма о Мајдану 2014. (Устанак Euro Maidan прим. прев.). Па ипак мало њих зна да је украјински министар за унутрашње послове Арсен Аваков, бивши гувернер Кахркова, био тај који је дао зелено светло за 12.000 фудбалских хулигана који су навијали за Динамо Киев да створе паравојне јединице Sect 82. Било је то рођење Азов батаљона, маја 2014. предвођен од стране Andriya Biletskya, ака бели Fuhrer, и бивши вођа нео-нацистичке банде ‘Патриота Украјине’

Заједно са преосталим НАТО агентом Dmitro Yaroshem, Билетски је основао Правy Сектор, финансиран од украјинског мафијашког кума и јеврејског билионера Ихора Коломоyскија (касније спонзора за псеудо-преобраћење Зеленског од осредњег комичара у осредњег председника).

Правy Сектор је случајно био ужасно анти ЕУ – кажите то ‘Урсули вон дер Лажљивић’ (прим. прев. аутор користи сарказам тиме што презиме Ursule von den Layen преименује у Lugen што на немачком значи лажи. Урсулин матерњи језик је немачки)– и политички опсесиван око везивања Централне Европе и Балтичких земаља у новом, накарадном Интермариуму (прим. прев. Међуморје). Јако је битно, Правy Сектор и остале нацистичке банде су биле ваљано трениране од стране НАТО инструктора.

Билетски и Јарош су наравно поданици озлоглашеног нацистичког колаборатора, Степана Бандере из доба II светског рата, за кога су чисти Украјинци прото Германи или Скандинавци а Словени су Untermenschen (прим. прев. аутор у оригиналу користи германизам за грађане испод тј грађане нижег реда).

Азов је на крају апсорбовао скоро све нео-нацистичке групе у Украјини а били су распоређени против Донбасса са својим послушницима зарађујући више од војника редовне војске. Билетскy и још један неонацистички водја, Олех Петренко, били су изабрани од стране RADA-е. Бели Фирер (White Fuhrer) је стајао самостално. Петренко је одлучио да подржи тадашњег Председника Порошенка. Ускоро Азов батаљон је био инкорпориран као Азов војни пук украјинској националној гарди.

Они су кренули са жестоком регрутацијом страних плаћеника – са људима који долазе из Западне Европе, Скандинавије и чак из Јужне Америке

То је било строго забрањено Минск Споразумом који гарантују Француска и Немачка (и који је тиме de facto ‘постао неважећи’). Азов је покренуо кампове за обуку тинејџера и ускоро досегао 10.000 чланова. Erik ‘Blackwater’ Prince, 2020. је склопио договор са украјинском војском која би омогућила својој преименованој јединици, Ацадеми, да надзире Азов.

Био је то нико други до злокобни мајдански дистрибутер колачића Vicky ‘Fuck EU’ Nouland (прим. прев. према исцурелим транскриптима телефонског разговора, Vicky Nouland, америчка жена дипломата, је изјавила ‘Ма јебеш ЕУ) , која је предложила Зеленском (узгред буди речено, обоје су украјински Јевреји), да постави окорелог нацисту Jароша за саветника главног командира украјинских оружаних снага, ген. Валериј Залузхнyи. Циљ – организовати ‘blitzkrieg’ на Донбас и Крим – исти ‘blitzkrieg’ за који је СВ, руска обавештајна служба закључила, би била лансирана 22. фебруара, а онда узроковала лансирање Операције З.

Све ово горе наведено, у ствари само брза рекапитулација, показује да у Украјини нема никакве разлике измедју белих нео-нациста и тамнопутих al Qaeda ISIS Daesh, исто колико су нео-нацисти исто као -хрисћани, толико су такфири Салафи – џихадисти Муслимани.

Када је Путин проказао гомилу нео-нациста на власти у Кијеву, Комичар (прим. прев. Зеленски) је одговорио да је немогуће јер је он Јеврејин. Којешта. Зеленски и његов газда Коломоyски, у ‘мултипрактик’ сврхе , су Ционисти Нацисти.

Чак и кад су огранци државне власти УСА признали да су се неонацисти ушанчили у кијевском апаратусу, машинерија оних који “за себе мисле да су изузетни” (The Exceptionalists – САД) учинили су да се о свакодневном гранатирању Донбаса осам година просто никада не чује ни реч. Хиљаде цивилних жртава као да није ни било.

Мејнстрим медији у САД су се чак дали да каткад објаве по неку необичност… или би каткад извештавали о Азову и Аидарци неонацистима. Али од новог орвелијанског наратива се не одступа као да је ‘уклесан у камену’ – а то је да “нема неонациста у Украјини”. Изданак ЦИА НЕД је чак почео да брише трагове тренирања Аидара. Од скоро ова усрана новинска мрежа је по дужности промовисала видео НАТО обучених и милитаризованих Азов команданта – употпутњених NAZI иконографијом (прим. прев. саркастична употреба речи иконографија а то је у ствари алузија на нацистички кукасти крст итд).

Зашто денацификација има смисла

Идеологија Бандера-стана (прим. прев. Бандерастан је неологизам – кованица од презимена Бандера, горе поменутог нацисте Степана Бандере и суфикса – стан а то је имагинарна ‘дивља’ држава коју предводи он а где влада потпуна анархија) присећа се времена када је део Украјине био у ствари контролисан од стране Аустроугарског царства, Руског царства и Пољске. Степан Бандера је рођен у Аустро-Угарској 1909. близу Ивано – Франковског, у тадашњем аутономном Краљевству Галиције.

Први светски рат је раскомадао европска царства у често неодрживе мале ентитете. У западној Украјини – попречном пресеку империје – неизбежно је водило до бујања јако нетолерантних идеологија.

Идеолози Бандера-стана су профитирали од доласка Нациста 1941. године у покушају да прокламују независну територију. Али Берлин не само да га је блокирао већ их је и послао у концентрационе логоре. 1944. Нацисти су променили тактику: они су ослободили Бандеристанце и манипулисали су их у анти-руску мржњу, стога стварајући дестабилишућу силу у украјинској СССР.

И тако Нацизам није баш исти као фанатици Бандера-стана: они су у ствари конкурентне идеологије. Оно што се десило од Мајдана је тај да је ЦИА ласерски прецизно изазивала мржњу против Русије од које год маргинализоване групе коју је могла да инструментализује. Тако Украјина није случај белог национализма – да кажем то благим речима – већ анти-руског национализма у Украјини, у мултипрактик сврхе манифестоване путем нацистичких поздрава и нацистичких симбола.

И тако када су Путин и руско вођство указивали на украјински нацизам, то можда није 100 % исправно, у концептуалном смислу, али она у душу погађа сваког Руса.

Руси дубоко у утроби инстинктивно одбијају Нацизам – узевши у обзир да буквално свака руска породица има барем једног претка убијеног током Великог родољубног рата. Из перспективе ратне психологије, има смисла у потпуности да се говори о Укронацизму, или назвати је правим именом ‘операције у циљу денацификације’.

Како су Англоси волели Нацисте

То да је влада САД отворено навијала за неонацисте у Украјини једва да је новина, узевши у обзир како је подржавала Хитлера раме уз раме са Енглеском 1933. из разлога равнотеже моћи.

1933. године, Рузвелт је позајмио Хитлеру милијарду долара док му је Енглеска позајмила две милијарде златних долара. То би требало да се помножи 200 пута да би се дошло до данашњих фиат долара. Англоамерицанци су желели да изграде Немачку као бедем против Русије. 1941. Рузвелт је писао Хитлеру да уколико он нападне Русију, САД би стала на страну Русије, и писао је Стаљину да уколико Стаљин нападне Немачку, САД би подржала Немачку. Толико о графичкој илустрацији Мацкиндеровске равнотеже моћи. (прим. прев. Halford Mackinder, енглески географ и геополитичар из 19. века, отац геополитике).

Британци су пре тога постали јако забринути око пораста руске моћи под Стаљином, док су примећивали да је Немачка била на коленима са 50% незапослености 1933. уколико би човек рачунао нерегистроване путујуће Немце.

Чак и Лојд Џорџ (прим. прев. David Lloyd George британски премијер у току Првог светског рата) је имао слутње око Версајског споразума, неподношљиво ослабивши Немачку након њене предаје у Првом светском рату. Сврха Првог светског рата, према погледу на свет Лојда Џорџа, био је да се уништи Русија и Немачка заједно. Немачка је претила Енглеској са (прим. прев. немачким) Каисером који је градио флоту да преузму океане, док је (прум. прев. руски) цар био превише близу Индији да би се осећали лагодно. На неко време Британниа је победила – и наставила да влада морима.

Онда изградња Немачке да би се борила против Русије је постао приоритет број 1 – заједно са поновним писањем историје. Уједињење аустријских Немаца и Sudetenland Немаца са Немачком, на пример, било је потпуно одобрено од стане Британаца.

А онда наиђе и пољски проблем. Када је Немачка извршила инвазију на Пољску, Француска и Британија су стајали по страни. То је позиционирало Немачку на границу Русије, и Немачка и Русија су поделили Пољску. То је тачно шта су Британци и Французи желели. Британија и Француска су пре тога обећали Пољској да ће извршити инвазију на Немачку са запада док се Пољска борила са Немачком са истока.

На крају, Пољаци су преварени. Черчил (Winston Churchill) је чак ваздизао Русију јер је извршила инвазију на Пољску. Хитлеру је саветовано из МI6 да Енглеска и Француска неће напасти Пољску – као део свог плана за немачко-руски рат. Хитлер је био финансијски подржаван од 1920. од стране MI6 због својих повољних речи о Енглеској у ‘Mein Kampf’. MI6 de facto је охрабрио Хитлера да нападне Русију.

Ако се премота филм брзо напред на 2022. годину, ево нас опет – као у фарси, са Англо- Американцима ‘који охрабрују’ Немачку под слабашним Шолц-ом (прим.прев. актуелни немачки канцелар Olaf Scholz) да се поново поврати војно, са 100 билиона евра (које Немци немају), а у теорији постављање осавремењене европске силе која би касније ишла у рат против Русије.

Решење русофобичне хистерије у англо- америчким медијима о руско кинеском стратешком партнерству. Самртни англо- амерички страх је Mackinder/Mahan/Spykman/Kissinger/Brzezinski сви у једном паковању: Русија – Кина као пандани конкурентни близанци преузимају евроазијску копнену масу – Инцијатива Појас и Пут сусреће се са Великим Евроазијским Партнерством – а стога владају планетом, са САД која буде супримирана на статус једног небитног острва, исто колико и претходна ‘Rule Britannia‘(прим. прев. историјска алузија на Британску Империју).

Енглеска, Француска и касније Американци су пре тога то спречили када је Немачка имала аспирације да учини исто, контролишући Евроазију раме уз раме са Јапаном, од Ламанша до Пацифика. Сада је потпуно другачија прича.

И тако Украјина, са својим патетичним нео – нацистичким бандама, само је један – потпорни пијун у очајничком нагону да заустави нешто што је далеко од анатеме, из перспективе Вашингтона: тотално мирни немачко-руско- кинески ‘Нови пут свиле’.

Русофобија, дубоко усађена у западњачки ДНК, никада није нестала. Негована од стране Британаца још од Катарине Велике – а онда и са ‘Великом Игром’. Од стране Француза од времена Наполеона. Од стране Немаца јер је Црвена Армија ослободила Берлин. Од стране Американаца јер је Стаљин њима наметнуо мапирање Европе – а онда је то тако ишло даље и даље у току Хладног рата.

Ми смо тек у раним фазама финалног удара од стране империје на самрти да покуша да ухапси ток историје. Они су тренутно надмудрени, њих су већ надмашили у оружју од стране врховне војне силе на свету, а добиће и шах мат. У егзистенцијланом смислу, они нису опремљени да убију Медведа – а то боли (прим. прев. Медвед је симбол Русије) . Космички брутално боли.

(прим. прев. ‘Make Nazism great again’ тј ‘Нека Нацизам буде велики поново’) је саркастични наслов у оригиналу текста, који користи игру речима и прави алузију али искриви речи политичког слогана ‘Make America great again’ – председничке кампање америчког председника Доналда Трaмпа. Ова алузија нема никакве везе са Доналдом Трaмпом нити он има везе са сукобом, додуше наслов се користи у сврхе сарказма на ситуацију у Украјини).

Извор:
ПОЛИТИЧКИ