Војни свештеник Олег Артемов погинуо је током гранатирања села у Белгородској области

Oleg Artemov

Током гранатирања пограничног села Журавлевка у Белгородској области 24. марта увече погинуо је протојереј Олег Артемов, преноси ТАСС позивајући се на Синодално одељење за сарадњу са Оружаним снагама и агенцијама за спровођење закона.

„Баћушка се нашао под ватром украјинског Смерча и погинуо док је био на дужности помоћника команданта јединице за рад са верницима“, наводи се у извештају.

Како је саопштила прес-служба Белгородско-старосколске епархије, протојереј Артемов је био пуковски свештеник. Синодско одељење је појаснило да је последњих година служио као клирик суворовског храма Светог Георгија Победоносца у граду Новаја Ладога.

У селима Журавлевка и Нехотејевка у Белгородској области, на граници са Украјином, 23. марта уведено је ванредно стање због експлозије пројектила испаљеног из Украјине. Услед инцидента је повређено више људи, оштећено је више од 20 кућа и аутомобила. У ноћи 24. марта забележено је и неколико експлозија у Журавлевки: гранате су пале у нестамбени део села.

Истражни комитет је покренуо кривични поступак по члану „Убиство у покушају две или више лица, извршено на општеопасан начин“.

Извор:
ГАЗЕТА РУ