Више стотина грађана испред генералштаба протестовало против НАТО пакта и за подршку Русији: Пао је Бриселски споразум, а Вучић и Дачић су предали институције на КиМ у руке окупатора

okup

Више стотина грађана окупило се испред Генералштаба Војске Србије на протесту против НАТО пакта и за подршку Русији, а ратни-војни ветерани обратили су се присутнима делећи своја искуства из деведесетих и позивајући на подршку Русији.

„Дошлли смо да поручимо НАТО зликовцима да им нисмо заборавили ни опростили оно што су нам радили. Тачно пре 23 године злочиначка НАТО алијанса је напала нашу земљу, 78 дана су нас бомбардовали, убијали наш народ, нашу децу, рушили нашу земљу. И после свог тог времена ни покајања, ни ничега. Довели су на власт оне који верно служе, што је велика срамота. Сада у Министарству одбране имамо НАТО канцеларије, имамо срамне споразуме потписане са НАТО пактом – то је велика срамота за Србију. Ми смо зликовцима храбар отпор пружили, нисмо се повукли ни један метар нити им уступили метар наше територије“, казао је Зоран Лекић из јединице „Џокери“ и нагласио да се тиме поноси, да се тако брани отаџбина.

Лекић тврди да је НАТО који је бомбардовао Србију сада режира стање у Украјини, али да Русија више није на коленима као што је била ’99, те да ће одбранити свој народ и Украјину.

„Са браћом је правда, а где је правда, ту је Бог“, закључио је Лекић уз поруку – „Живела Србија, живела Русија, ф**к НАТО пакт“.

Дарко Милановић из Ужица казао је да му је драго да присутни нису заборавили ратне злочине, и позвао на шетњу подршке Русији до Амбасаде Русије.

Говорници на протесту закључили су да народ Србије добро памти, не заборавља и не опрашта ни једну бомбу, ни једну жртву, те да Србија и Русија имају заједничког, вечитог непријатеља.

Поред тога, осудили су власт за увођење санкција, констатујући да их нико није питао да ли су за то.

„Хоћу да поручим Александру Вучићу, од наших ветерана му се нико није захвалио што нам је обезбедио 157 дана тамо да кампујемо у Пионирском парку и да се боримо за наша права. Он је заборавио да је борац темељ ове државе а не терет. Борац је терет – срам га било“, поручио је председник Удружења инвалида Војводине Миленко Чанчаревић.

Након тога је испред Амбасаде Русије одржан минут ћутања за све жртве бомбардовања.

Говорници су поменули и информацију да је пао Бриселски споразум, да су по њему „Александар Вучић и Ивица Дачић предали институције на КиМ у руке окупатора“, и позвали све да прате ситуацију и да се одазову по потреби.

Србин.инфо: Oдржан народни протест против НАТО пакта

У Београду је вечерас одржан народни протест против НАТО пакта, на којем је послата и велика подршка Русији и руском народу.

Испред Генералштаба Војске Србије (Кнеза Милоша 33 у Београду) у 18 часова и 30 минута почео је велики народни протест против НАТО пакта и за Русију, а ратни-војни ветерани и Народне патроле позивали су грађане да се окупе у што већем броју. Пратите дешавања уживо на нашем сајту и „Јутјуб“ каналу.

Саобраћај у улици Кнеза Милоша је блокиран.

На дан почетка НАТО агресије на СР Југославије, српски народ ће све подсетити да добро зна ко су му пријатељи, а ко непријатељи, да неће дозволити даљу окупацију од стране западних нациста, али и да неће дозволити издају братског руског народа.

Дамњан Кнежевић, лидер Народних патрола поручио је да после Украјине руска помоћ стићи и Србији, која ће ослободити српско Косово и Метохију.

– Као што се побегли из Авганистана, тако ћете побећи и са Космета – поручио је Кнежевић.

Ратни-војни ветерани су поручили да сви који гласају за Александра Вучића, заправо гласају за НАТО пакт и да то никако не чине.

Они су послали велику подршку Русији и руском народу уз поруку „Руси-Срби браћа заувек“.

После говорника, колона демонстраната се упутила у протестну шетњу до белоруске, а затим и до руске амбасаде. Певају се родољубиве и руске песме и узвикују пароле против НАТО пакта.

Извор:
НСПМ