Русија: Испред амбасаде Србије у Москви осванули букети цвећа и плишани медведићи у знак сећања на српске жртве НАТО агресије 1999, уз поруку: „Опрости нам“

cvece ambasada moskva

Двадесеттрећа годишњица бомбардовања Југославије обележена је и у главном граду Русије. Испред амбасаде Србије у Москви осванули су букети цвећа у знак сећања на жртве НАТО агресије, а на згради амбасаде САД синоћ се засветлела пројекција са натписом „Никада нећемо заборавити, никада нећемо опростити, нећемо више дозволити“.

Московљани су током целог дана доносили и полагали црвене каранфиле и руже дуж ограде амбасаде Србије у Москви, као и плишане медведиће, уз поруку: „Опрости нам“.

На огради је остављен и плакат са руском и српском тробојком и натписом: „НАТО фашисти! 24. март 1999. године. Нећемо заборавити, нећемо опростити“.

Такође, остављена је и порука са срцем, заставама Србије и Русије и натписом: „Памтимо. Жалимо“.

Почаст жртвама НАТО агресије одали су и руски бајкери, који су испред амбасаде дошли са заставама две земље, а вођа „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов, познатији као Хирург, путем видеа је поручио да ће „Србија и Русија поново васкрснути“.

Он је подсетио да је 24. март годишњица трагичног датума – почетак бомбардовања Југославије, а да је та агресија довела до хиљада мртвих и рањених, срушених мостова, болница, образовних установа и инфраструктуре.

Многи познати Руси, међу којима је и чувени водитељ Владимир Соловјов делили су објаве на свом Телеграм каналу подсећајући своје пратиоце на трагедију српског народа током 78 дана НАТО агресије.

Спутњик: Руси емитовали поруку на амбасади САД у Москви – „Нас и Срба двеста милиона“,

На амбасади Сједињених Држава у Москви синоћ је засветлела пројекција посвећена 23. годишњици почетка НАТО бомбардовања Југославије.

На згради амбасаде су се смењивали слајдови уз заставе Русије и Србије:

24.03.1999. 78 дана

„Никада нећемо заборавити, никада нећемо опростити, нећемо више дозволити“.

„Нас и Срба 200 милиона“

Извор:
НСПМ