Кривокапић Ђукановићу: Не можемо обрукати Црну Гору више него што си је ти већ избрукао

krivokapic

ОТКРИО ДА СЕ У МИЛОВОМ МОНТЕНЕГРУ И ЈЕДРЕЊАК „ЈАДРАН“ КОРИСТИ ЗА ШВЕРЦ КОКАИНА

* Оптужио га и да је све институције у држави увео у в.д. стање уз пресудну помоћ “тројанског коња“ у 42. влади (Абазовића)

* „Да ли има, навео је Здравко кривокапић у писму јавности, веће бруке од оне која је снашла Црну Гору када јој је данашњи председник, експерт неолибералне економије са просечном оценом 6,29, угасио сваки погонски димњак, замандалио све фабричке капије и ликвидирао државне резерве?“

________________________________________________________

ОДЛАЗЕЋИ премијер Црне Горе Здравко Кривокапић одговорио је Милу Ђукановићу, који је рекао да је актуелна влада обрукала државу, констатацијом да не могу обрукати „оно што је Ђукановић већ обрукао“.

Кривокапић у писаној изјави за јавност поставља низ питања о власти, како је навео, „предсједнику материјално и морално ојађене државе“.

„У најкраћем, желио бих да поручим највећем црногорском моралисти и родољубу, предсједнику Црне Горе, којег је из политичког нафталина и шумских мириса, уз цинично увјеравање да ништа не бринемо, да ће Ђукановић врло брзо у политичку пензију, извадио управо потпредсједник владе, уз помоћ свих оних зајапурених “ослободилаца“, који сада “затечени“ ћуте на транспарентну издају изборне воље грађана од 30. августа 2020. године“, навео је Кривокапић.

Упитао је како обрукати оно што је већ обрукао Мило Ђукановић својим патентима: ендемском корупцијом, системским криминалом, легализацијом непотизма и политичким преварама?

„Може ли се више урушити и обрукати Црна Гора него што се обрукала када је пропагандистичка машинерија данашњег предсједника Црне Горе ловила “зенге“ око Превлаке, када је влада тадашњег премијера, а садашњег предсједника “космополите“ и “миротворца“, снабдјевала нафтом и осталим потрепштинама босанско-херцеговачка ратишта“, упитао је Кривокапић.

Да ли има, како је навео, веће бруке од оне која је снашла Црну Гору када јој је данашњи председник, експерт неолибералне економије, са просечном оценом 6,29, угасио сваки погонски димњак, замандалио све фабричке капије и ликвидирао државне резерве, за шта данас наручени аналитичари прозивају 42. владу?“

Има ли, пита Кривокапић, „веће бруке од ДПС-ове која се, претећи, надвила над будућношћу Црне Горе, државе са највише обрадиве земље по глави становника у Европи, која је у стању тоталне економске – егзистенцијалне зависности од земаља из окружења“.

„Има ли веће бруке него препустити власт у тренутку када сте направили двоструко већи јавни дуг од оног који предвиђа мастришки максимум из 1991. године?! Није ли највећа брука што се школски једрењак “Јадран“ користити за шверц кокаина, а официри као дилери?“, пита такође Кривокапић.

Одлазећи премијер такође пита и да ли има „веће бруке од оне да Црна Гора троши појединачно више банана по глави становника од било које државе западног свијета“.

„Куд ће већа брука него бацити око на имовину Цркве и прогонити свештенство?! Има ли веће бруке од оне да су најатрактивније локације и некада најлуксузнији хотели на приморју зоне кумовских сумрака, а оптужени и осуђени за учешће у организованом криминалу да су недоступни“, питање је Кривокапића поводом синоћњег интервјуа Ђукановића за Радио Црна Гора.

Има ли, наводи Кривокапић, веће бруке од „Пандориних папира“, вила „без власника“, веће срамоте од афера Коверта и сигурних гласова преко кастоди рачуна, од Телекома и Лименке до кумовских позајмица…

„Није ли ипак највећа брука и иронија бити на Форбсовој листи и на десници носити антиквитете, а вршити председничку функцију у држави чије сте грађане довели испод нивоа социјалног минимума?“, пита Кривокапић и одговара:

„И од тога може бити већа брука – са мјеста предсједника државе, све институције у држави увести у в.д. стање и уз пресудну помоћ “тројанског коња“ у 42. влади, исту срушити, те тако онемогућити морални и економски препород, од предсједника, морално и материјално ојађене и обрукане Црне Горе.

Извор:
ФАКТИ