Пентагон финансираo биолошке пројекате у Украјини

america planeta

Русија објавила доказе о учешћу САД у прљавом послу

  • Укупно 32 милиона долара примиле су лабораторије украјинског Министарства одбране у Кијеву, Одеси, Лавову и Харкову од америчког Пентагона

Министарство одбране Русије објавило је документ од 6. марта 2015. године којим се потврђује учешће Пентагона у финансирању војно-биолошких пројеката у Украјини. Сматрамо да су на територији Украјине стваране компоненте биолошког оружја, напоменуо је руски војни ресор.

Министарство наставља да проучава материјале добијене од запослених у украјинским лабораторијама о спровођењу војно-биолошких програма САД и њихових савезника у НАТО-у на територији Украјине, рекао је начелник трупа за радијацију, хемијску и биолошку заштиту (РХБЗ) Оружаних снага Русије, генерал-потпуковник Игор Кирилов.

С тим у вези, он је показао документ од 6. марта 2015. који, према његовим речима, потврђује „директно учешће Пентагона у финансирању војно-биолошких пројеката у Украјини“.


Црно на бело: Факсимил споразума САД и Украјине о лабораторијама

Како се наводи у саопштењу, новац су примиле лабораторије украјинског Министарства одбране у Кијеву, Одеси, Лавову и Харкову – укупно 32 милиона долара.

„Западни медији и поједини ‘стручњаци-биолози’, који најчешће имају друго америчко држављанство, изражавају сумњу у аутентичност материјала које ми објављујемо. Скрећем пажњу да документи имају потписе надлежних лица и да су оверени печатима организација“, истакао је Кирилов.


Биолабораторије су постојале на 30 места у Украјини

Према устаљеној пракси, амерички пројекти у области санитарног и епидемиолошког благостања у трећим земљама, укључујући Африку и Азију, финансирају се преко националних здравствених власти, напоменуо је он.

„Није случајно што су те биолабораторије изабрали Управа за смањење претњи Министарства одбране САД и компанија ‘Блеч енд вич’ као извршиоце пројекта УП-8, чији је циљ проучавање узрочника Кримско-конгоанске хеморагијске грознице, лептоспирозе. и хантавируса“, рекао је Кирилов.


У Лабораторијама су се производили вируси најзаразнијих и најсмртоноснијих болести од антракса, куге, сиде, колере…

Према његовим речима, интересовање америчких војних биолога је повезано са чињеницом да ти патогени имају природна жаришта и у Украјини и у Русији.
Њихова употреба се може прикрити као природна избијања болести. Због тога је овај пројекат добио додатна средства, а рокови за његову реализацију су продужени“, објаснио је генерал-потпуковник.

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ