Дачић: „Славићемо живот, а не пораз и жртвовање народа“

ivica-dacic-izdajnikПремијер Србије Ивица Дачић поручио је да су преговори са Европском унијом сложен посао који ће захтевати ангажовање целог друштва, јер је „Европа пред вратима, али није још у Србији“.

На седници Владе Србије у Крушевцу, Дачић је поручио да је циљ владе да преговарачки посао оконча у наредних четири до пет година и да ће се тим поводом у најскорије време водити разговори са високим европским званичницима.

Он је навео да је велики део институција које ће обављати преговарачки посао већ успостављен.

Премијер је захвалио и председнику Србије Томиславу Николићу, првом потпредседнику Владе Александру Вучићу и европској посредници Кетрин Ештон на досадашњем залагању у евроинтеграцијама.

Одлуком Европског савета о отпочињању преговора са Србијом, промењено је вековно веровање Србије и њен начин понашања, „промењен је мит који је дуго терао уназад“.

„Србија је почела овог Видовдана да слави живот, да верује у способност и рад и да мирно, рачунајући на оно што је радила, очекује добитак без страха да он може да јој због неке мрачне силе или неправде измакне“, казао је Дачић.

Он је поручио да „порази које славимо и жртвовање народа за битке које не можемо да добијемо више нису наша опција“.

„Србија мора да игра на победу, славићемо прошлост, али ћемо градити будућност за Србију“, казао је Дачић.

БЕТА