Бивши премијер Украјине: Путин је спасио стотине хиљада живота

nikolaj azarov

Руска влада одлучила је одржати ред у Украјини. Николај Азаров, који је био троструки премијер Украјине, пише то у поруци на Фацебооку. Он тврди да је НАТО планирао нуклеарни напад на Русију.

„НАТО је желео покренути трећи светски рат користећи нуклеарно оружје против Русије“, казао је Азаров.

„Русија је у децембру 2021. добила информације о плановима НАТО-а за распоређивање четири војне бригаде у Украјини“. Једна од тих бригада могла је носити нуклеарне бојеве главе.“

Према Азарову, НАТО је желео преместити јединице током лета. „Како би спречила Трећи светски рат и нуклеарни напад на Русију, руска влада одлучила је увести ред у Украјину“, пише Азаров, који је био премијер 2004., 2005. и 2010.

Појашњава да је украјинска војска такође планирала војну операцију у Донбасу и истребљење становништва које говори руски језик. Напад је планиран заједно са Сједињеним Државама и требао је започети 25. фебруара. Истакнуо је да је 5000 војника из САД-а претходно било распоређено у Пољској.

Руски председник Владимир Путин спасио је стотине хиљада живота у Доњецку и Луганску, изјавио је бивши премијер. Азаров је истакнуо да су јединице Народне Републике Доњецка успеле добити карту која показује правце великог напада на Донбас.

Азаров је напустио Украјину након што је пуцано на његов аутомобил 21. фебруара 2014. У то време, његова жена је била у ауту. Преживела је напад.

Извор:
ЕКСПРЕС ВЕСТИ