ГОРЛОВКА: МИТРОПОЛИТ МИТРОФАН ЈЕ У БОГОЈАВЉЕНСКОЈ САБОРНОЈ ЦРКВИ СЛУЖИО ОПЕЛО УБИЈЕНОЈ ЈЕЛЕНИ

gorlovka opelo

Горловка, 6. март 2022. године

У петак сиропусне седмице митрополит горловски и славјански Митрофан служио је опело Јелени Куљбаки. Богослужење за покој душе обављено је у Богојављенској саборној цркви у Горловки.

С Горловчанком која је погинула у артиљеријском удару ВСУ у центру града дошли су да се опросте родбина, ближњи, чланови гора, запослени у храму, колеге с посла, ученици и грађани које ова трагедија није оставила равнодушнима.

По завршетку службе владика се обратио окупљенима архипастирском беседом. Истакао је да је смрт мирних људи огромна трагедија и да бисмо, кад не бисмо веровали у Бога и вечни живот, могли пасти у очај:

„Нека Господ у Свој загрљај прими душу новопрестављене Јелене, као што прима душе свих оних који у ове тешке дане доживљавају све што видимо. Свима желим стрпљење, храброст, добро здравље и помоћ Божију, да не очајавате и да не постанете озлојеђени. Верујем да ће Господ примити душу новопрестављене Јелене у Царство Небеско!“

Јелена Валентиновна Куљбака је радила као наставница солфеђа и музичке литературе у Горловској музичкој школи бр. 1, а такође је певала у хору Богојављенске саборне цркве. Тешко је рањена 28. фебруара у артиљеријској паљби и дан касније се упокојила у болници. Јелена је имала 34 године. После ње је остао десетогодишњи син.

Са руског Марина Тодић

Извор:
ПРАВОСЛАВИЕ РУ