Николић: „Римокатоличка црква ће штитити српску баштину на КиМ“

nikolic i paljaБеоград – Председник Србије Томислав Николић рекао је данас, у разговору са председником Папског савета за породицу Римокатоличке цркве Винћенцом Паљом, да је задовољан изванредним односима Српске православне и Римокатоличке цркве и захвалио Ватикану због тога што није признао независност Косова.

Паља је рекао да је у Србију дошао у овом тренутку да покаже колико подржава Србију у њеном настојању да постане део Европске уније, саопштила је Прес служба председника Србије.

Паља је понудио помоћ Римокатоличке цркве у заштити српске културне баштине на Косову, а пре свега српских средњевековних манастира.

Он је истакао да је Римокатоличка црква уверена да је хуманистичка и хришћанска традиција Србије оно што је потребно Европи и да је стога дошао да покаже српском народу како има подршку међу пријатељима у свету.

Николић је рекао да је у протеклих годину дана учињено много да би Србија постала модерна европска држава и како би се прилике у региону стабилизовале.

Србија је много урадила зато што се после дужег времена суочила са проблемима који су занемаривани у претходном периоду, а који морају да се реше, рекао је Николић.

ФоНЕТ