Инвазија слободних људи! Протест камиона КОНВОЈА СЛОБОДЕ ускоро ће окружити Вашингтон

Truck Convoy Michigan

„Народни конвој“ камионета (неки са приколицама), кампера, камиона, теренских возила и аутомобила кренуо је са аутопута у Хагерстауну у Мериленду у недељу ујутру према периферији Вашингтона. Очекује се да ће касније данас стићи на главну обилазницу и кружити деоницом аутопута која обухвата ДЦ „све док се не испуне захтеви групе“, рекао је за Вашингтон пост Брајан Брејс, организатор конвоја.

convoy mapa

Подаци компаније ТомТом за геолокациону технологију показују да је конвој напустио Хагерстаун и да је већ закрчио километре аутопута. Хагерстаун је удаљен око 70 миља(112км) вожње од Вашингтона. Дејли мејл наводи да би конвој могао бити дугачак и до 30 миља(48км).

Брејс је рекао да је план конвоја у недељу да се вози споро (без заустављања) два пута око Белтwаy-а пре него што се врати у Хагерстаун. Рута ће се понављати сваког дана у недељи док се не испуне захтеви конвоја.

Недеља је „представа колико смо велики и колико смо озбиљни“, рекао је организатор конвоја. Рекао је да група жели хитан крај проглашења ванредног стања у земљи које је уведено као одговор на пандемију вируса пре више од две године.

maryland police

„Бићемо им велика мука“, рекао је Брејс. Напоменуо је да су и други конвоји на путу и да ће им се придружити.

„Покушавамо да сарађујемо са нашим локалним заједницама за спровођење закона јер желимо да схвате да смо грађани који поштују закон и само остварују своја права на овај протест“, рекао је он. Али „сваки дан ће још више нагласити оно што радимо“.

„Желимо да покажемо америчком народу колико смо велики“, рекао је Брејс. „И желимо да покажемо нашим конгресним лидерима да смо озбиљни и да смо овде да преговарамо. Овде смо да разговарамо. Поштујемо закон. Ми смо мирољубиви. Не желимо ништа да затворимо, и ми не долазимо у центар града”.

Корисници на друштвеним мрежама извештавају да је конвој на путу ка главном аутопуту.

Државна полиција Мериленда издала је упозорење возачима јер данас морају да планирају “већи обим саобраћаја”.

Извор:
НУЛТА ТАЧКА