Александар Дубински, посланик украјинске Раде: Служба безбедности Украјине убила Дениса Кирејева, члана делегације за преговоре с Русијом. Био је оптужен за издају

Denis Kireev

Члан тима украјинске делегације који је учествовао у првој рунди преговора Русије и Украјине је убијен, саопштио је посланик украјинске Врховне раде Александар Дубински.

Како је рекао, он је убијен приликом хапшења од стране украјинске безбедносне службе. Касније је и украјински лист „Обозреватељ“ потврдио ту информацију. У међувремену огласио се и украјински блогер Анатолиј Шариј који је рекао да се то догодило у центру Кијеву и то пуцњем у главу, међутим, званични органи још нису потврдили ту информацију.

Према речима посланика Врховне раде Украјине Александра Дубинског, Киријев, стучњак за финансије и банкарски систем, био је осумљичен за издају..

Он је учествовао у првој рунди преговора, на другој га није било.

Члана украјинске преговарачке делегације Дениса Кирејева убила је Служба безбедности Украјине 5. марта, преносе медији. Он је осумњичен да је био руски шпијун.

Информација још није званично потврђена, али према украјинским медијима, Служба безбедности Украјине имала је доказе о издаји Кирејева, његове телефонске разговоре.

Извор:
НСПМ