Блокада саобраћајница широм Црне Горе, Кнежевић најавио и блокаду Скупштине

protest cg

У више градова Црне Горе одржан је протест блокирањем саобраћајница на који је позвао Демократски фронт. Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић најавио је и блокаду Скупштине Црне Горе.

„Вечерас пред вама потпуно слободно саопштавам да сви грађани у Црној Гори неће дозволити да заједно са ДПС-ом баце кроз коруптивне канале. Ми имамо обавезу да вратимо Црну Гору као што су је бранили наши преци. Веома је важно да ДФ нико не прозива, да нас нико не зачикава и саопштава да је у рукама Страхиње Булајића моћ да се не закаже Скупштина“, рекао је Кнежевић, додајући да ће ДФ искористити ту моћ.

ДФ, како је истакао, остаје на бранику одбране побједе од 30. августа.

 

„За разлику од других ми нисмо издали, остали смо оно што јесмо, вјерници СПЦ. После ове блокаде Црне Горе, наступа вечерас и блокада Скупштине. Позивамо наше колеге из парламентарне већине да се врате, да се договоримо и сачувамо изборну вољу“, поручио је, између осталог, Кнежевић који је био на блокади у Зети.

„Није вријеме за ситне преваре“

Небојша Медојевић је на блокади у Златици казао да није вријеме за ситне преваре, већ вријеме да се пошаље порука да нико нема да право да тргује вољом народа.

„У ДФ имате неког ко ће увијек мирити Црну Гору. Нећемо се либити ни борбе на улицама и у институцијама. Поштовани грађани, само сложно, Црна Гора је наша држава и нећемо је дати Ђукановићу. Ми се не бојимо никога и спремни смо да ову нашу побједу коју смо дуго ковали сачувамо. Драги пријатељи нека нам је срећа побједа и да пошаљемо поруку: ‘Устала је Црна Гора побједа се бранити мора’“, поручио је Медојевић.

Протест је одржан под слоганом „Блокадом против издаје“ блокадом 17 саобраћајница.

У Подгорици су организоване блокаде у насељу Златица, Доњој Горици, а блокиран је био и кружни ток код скретања за аеродром у Зети.

Мандић: Булајић неће дозволити ДПС-у да нас превари

Један од лидера ДФ Андрија Мандић је казао да је у рукама тог политичког савеза још једна велика моћ.

„Ми смо вечерас на улицама, али имамо још једну велику моћ. Наиме човјек из ДФ-а, потпредсједник Скупштине Страхиња Булајић искористиће све оно што му стоји на располагању да омогући парламентарној већини да она конституише нову владу и неће дозволити ДПС-у да нас превари”, навео је Мандић.

Он је казао да, ако неко крене да „украде изборну побједу, биће блокирана и Скупштина Црне Горе“.

„Не би било добро, не би било паметно, како нашим колегама из парламентарне већине да закључују било какве договоре са ДПС-ом, тако не би било паметно ни предсједнику ДПС-а да их искористи, да их навуче на танак лед да има да мандат за став нове владе, којом би требало да се превари изборна воља“, нагласио је Мандић.

Идеја је била, како је навео, да се заустави прављење пакта са ДПС-ом и Милом Ђукановићем.

Мандић је, окупљенима на Златици, поручио да је блокада успјела.

„Више од 11 хиљада наших активиста блокирала је Црну Гору, а придружили су се и други“, рекао је Мандић.

Окупљенима на блокади у Доњој Горици обратио се посланик ДФ-а Јован Вучуровић, рекавши да му је част да поздрави преко 11.000 људи који су се одазвали позиву ДФ-а.

„Данас се брани част Црне Горе. Нећемо никада дозволити да се Мило Ђукановић, као вођа криминала, врати на власт. Видјећете какав ће бити отпор народа ономе што планира ДПС и УРА, а ја се у Бога надам да СНП неће издати. Ово је данас протест опомене и упозорења. Надам се да никоме неће пасти на памет да врати ДПС. Ми поштујемо протесте и наших колега из Демократске Црне Горе“, казао је Вучуровић.

Он је навео да не зна шта је светије од тога да је одбрањен демократски систем након 30 година.

Булевар 13. јул блокиран је у Никшићу. Посланик Максим Вучинић и предсједник општине Никшић Марко Ковачевић били су присутни међу групом грађана која се окупила у том граду.

Блокиран је и магистрални пут Бијело Поље-Мојковац. Кренуле су и ауто-колоне у Пљевљима према Бијелом Пољу. У колонама је око 400 аутомобила. Главна блокада је била на мосту преко Ћехотине.

На блокади на Златици окупљени грађани носили су заставе Краљевине Црне Горе, Србије, црквене заставе, а видљива је и једна застава Доњецка.

У Даниловграду блокиран је био кружни ток у Спужу.

На пар километара удаљености, у Вранићима, припадници саобраћајне полиције преусмјеравали су саобраћај.

Грађани у Пљевљима су се окупили на раскрсници код Југопетролове пумпе.

Присталице ДФ-а из Колашина и Мојковца блокирали су магистралу испод Бабље греде.

Активисти и функционери локалног одбора ДФ односно НСД саобраћај су у Беранама блокирали на Рудешу, на магистралном путу Беране-Рожаје.

У првим редовима су били будући носилац листе за локалне изборе „За будућност Берана“ Вуко Тодоровић, предсједник ОО НСД Радојица Живковић и посланица Јелена Божовић.

Присталице Демократског фронта су у 18.30 сати блокирале саобраћај на Јадранској магистрали на кружном току Тиват-Котор-Будва-Радовићи у близини аеродрома Тиват.

На протесту је био и предсједник Општине Будва Марко Царевић.

На скупу су били и посланик ДФ Мило Божовић, директор ЈП Морско добро Младен Микијељ, директор ХГ Будванска ривијера Јован Греговић…

Извор:
СПУТЊИК