Штрајк глађу због референдума

Izbori-glasacka-kutija

Грађанка Сузана Лазаревић изјавила је данас да је почела штрајк глађу, захтевајући да се поништи референдум и Србија врати у оквире правне државе.

Она сматра да је на “илегалном и нелегитимно расписаном референдуму учињена бесрамна пљачка”.

Лазаревић истиче да је била “чувар кутије” на гласачком месту у Трећој београдској гимназији и помиње “велику лаж”, јер тврди да су тамо била 43 гласа “да”, док је 189 било “не”, али да су “они направили инверзију”.

Како је указала, “не постоји та математика која би тај резултат могла да изокрене у 60:40”.

На скупу покрета Крени Промени у Пионирском парку, Лазаревић је новинарима рекла да ће од среде у фоајеу Владе Србије, поред пријавнице, наставити штрајк глађу.

Од понедељка сам “започела штрајк глађу до сопствене смрти или до смрти ове велике лажи”, изјавила је Лазаревић, која је због нерегуларности на референдуму предала тужбу Управном суду.

Мој захтев је поништавање референдума и оставка и хапшење Миладина Ковачевића (директора Републичког завода за статистику), објаснила је Лазаревић, која је штрајк гладју у згради Владе Србије пријавила полицији.

Могу само физички да ме избаце, поручила је она и позвала да је подрже сви они који желе да Србија постане правна држава, да сви имали исту правну сигурност, без обзира на различита мишљења.

На питање по којем је основу учествовала у бирачком процесу, Лазаревић је одговорила да је, у име Двери, била званични члан комисије, иако није члан тог покрета.

Извор:
ЈУГПРЕС