Срби ће бојкотовати косовске изборе. Да ли ће?

mitrovica_vlaskovicПредседник општине Косовска Митровица Драгиша Влашковић састао се данас с амбасадорком Француске на Косову Мариз Давије којој је пренео да мисли да Срби са севера покрајине неће учествовати на локалним изборима чије се одржавање најављује за јесен.

„Било је речи и о изборима, ми смо изнели мишљење да Срби са севера Косова неће учествовати на тим изборима. Ако буде учешћа, то ће бити минимално, тако да људи који буду изабрани неће бити легитимни представници Срба“, изјавио је Влашковић новинарима након састанка.

Он је додао да чврсто верује у то да Срби неће изаћи на изборе, који би према најави српског премијера Ивице Дачића могли да буду одржани 3. новембра, истакавши да он лично неће учествовати у том процесу.

На састанку је било речи и о бриселском споразуму за који је француска амбасадорка, како је пренео Влашковић, оценила да је корак напред за све, укључујући ЕУ, Приштину, Београд и Србе са севера Косова.

Председник општине Косовска Митровица указао је француској амбасадорки на проблеме које грађани имају због несташице воде, нарочито током летњих месеци.

Прес / Срби на окуп