Нова.рс: Како изгледа јавно срамоћење прекршилаца анти-ковид мера у Кини

kinezi

Епидемиолошка ситуација поново букти у одређеним деловима Кине, због чега су уведене строже мере, а неки вишемилионски градови су чак у локдауну.

Становници Кине су генерално гледајући дисциплиновани, али постоје појединци који предуго живе по оштрим епидемиолошким мерама.

Тако су власти покрајине Ђингси одлучиле да казне малобројне грађане који су претходних дана прекршили актуелне мере.

Четири Кинеза који су прекршили мере јавног здравља јавно су понижени и приморани да парадирају улицама Ђингсија, са лисицама на рукама и транспарентом са именом и презименом, као и својом фотографијом.

На овај начин јасно је стављено до знања како ће проћи они који наставе са непоштовањем правила државних власти.

 

 

Кина, земља из које је потекао коронавирус, придржава се нулте политике ковида према којој се не толерише ни један једини случај заражавања. У складу са тим, увела је нова драстична ограничења, чије кршење може довести чак и до хапшења.

Свакоме ко ова правила прекрши биће одређена затворска казна, а у затвору се већ налазе 162 кинеска грађанина који су ухапшени јер су возили аутомобиле. Здравствени званичници и полиција „детаљно прегледају“ возила на путевима, а они који прекрше правила, тачније немају дозволу да управљају возилом суочиће се са десетодневним притвором и казном од 70 евра.

Извор:
НСПМ