Мештани општине Зубин Поток видели специјалце у новој акцији, без званичне потврде

Zgrada-opstine-Zubin-Potok

16.23: Да је овог јутра спроведена акција у Зубином Потоку, потврдили су у међувремену из Косовске царине и министарства унутрашњих послова.

Из Царине су поручили да је претрес извршен на три локације због наводне утаје пореза и шверца. У међувремену је косовски министар унутрашњих послова казао да је акција заправо спроведена због наводних илегалних активности рударења криптовалута, али је и казао да постоји сумња да је дошло до цурења информација о самој операцији.

Више о томе у:

Царина и КП спровели акцију на Северу у вези са рударењем криптовалута, без инцидената

Свечља: Акција у ЗП због рударења криптовалута, сумња се да су процуреле информације

 

11:34 – Више мештана општине Зубин Поток посведочило је за наш портал да су рано јутрос припадници специјалне јединице Косовске полиције дошли у ову општину и спровели акцију у најмање два места. Нико од званичника, укључујући и Косовску полицију, ову информацију још увек није потврдио.

Нашем порталу данас се јавило више читалаца наводећи да су специјалне јединице Косовске полиције са блиндираним возилима наводно ушле у раним јутарњим сатима у села Зупче и Доње Вараге.

Један од читалаца казао је да је нешто пре 06.00 часова у селу Доње Вараге приметио више од десет оклопних возила која су била распоређена широм села.

Како је рекао, специјалци су били и у селу Зупче, а сазнаје да су акцију спровели и у Зубином Потоку.

Неки од мештана чак наводе да су видели специјалце како наводно излазе из локалне задруге и „односе неке папире“.

Према незваничним сазнањима КоССев портала, акција наводно има везе са рударењем криптовалута.

Из полицијског региона Север казали су јутрос за КоССев да немају сазнања о акцији на територији општине Зубин Поток и да се обратимо Приштини.

КоССев портал у више наврата и на више начина од јутрос покушава да добије потврду из Косовске полиције у Приштини, али до објављивања вести у томе нисмо успели.

На наше позиве се није јављао ни косовски министар унутрашњих послова, Џељаљ Свечља (Xхелал Свеçла), док нам је портпаролка овог министарства Роксана Ћари (Рроксана Qарри), казала да је на одмору и да се обратимо министарству путем мејла.

Градоначелник Зубиног Потока, Срђан Вуловић, такође се није јављао на наше позиве, а уједно није одговорио на упит који смо му послали писаним путем.

Упркос више сведочења која имамо од мештана и то на више локација, наглашавамо још једном да званична потврда за сада изостаје.

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ