На респираторима је више вакцинисаних. Болница у Семјановицама Шлеским открива податке

respirator
Мејнстрим медији и политичари са свих страна засипају јавност вестима да је велика већина болесних од корона вируса у болницама невакцинисана. Болница у Семјановицама Шлеским је открила податке који су у супротности са званичним наративом.
У почетку, када је у питању масовна вакцинација против КОВИД-19, постојао је наратив да након узимања препарата нећете моћи да заразите себе или друге.
На пример, проф. Андреј Хорбан, главни саветник премијера Матеуша Моравјецког за КОВИД-19, говорио је у децембру 2020. године: „Не, људи које вакцинишемо по дефиницији нису заразни, треба да буду здрави… Суштина вакцинације је да се створи такав ниво имунитета да особа не може да се зарази.“
Други стручњаци за ковид говорили су на сличан начин. Данас тврде да то никада нису рекли, а онда одмах додају да вакцина треба да штити од тешког развоја болести, хоспитализације и смрти.
И овај наратив се полако урушава. Вакцине не штите од тога колико пропаганда свакодневно труби .
Последњих недеља око 30 одсто свих смртних случајева од КОВИД-19 чине потпуно вакцинисани. Међутим, то се говори веома ретко или се уопште не говори. Штавише, политичари и медији засипају Пољаке пропагандом да је велика већина болесних у ковид болницама невакцинисана. Неки кажу чак 90 одсто.
Ово такође није тачно. Министарство Неђелског не објављује званичну статистику о овом питању и надају се да ће им људи веровати на реч. У међувремену, болница у Семјановицама Шлеским је дала податке о хоспитализацијама ковид пацијената од новембра, укључујући вакцинисане и невакцинисане.
Извештај показује да речи које сипају из мејнстрим медија о огромној превласти невакцинисаних међу хоспитализованим пацијентима могу да се прогласе за бајке.
Да, више невакцинисаних се прима у болнице, али не можемо говорити о скали од 1 до 9, као што медији и политичари то недељама покушавају да представе. То је скала од 2 до 3. И не само то, вакцинисани преовлађују међу људима који су прикључени на респиратор.
Ево стварних података из болнице у Семјановицама Шлеским за период од 1. новембра до 20. децембра.
Број хоспитализација ковид пацијената:
новембар – 406
децембар – 502
Хоспитализација вакцинисани/невакцинисани:
вакцинисано – 332 [36,5%]
невакцинисани – 578 [63,5%]
Вакцинисани/невакцинисани у јединици интензивне неге и прикључени на респиратор:
вакцинисани – 88 [69,3%]
невакцинисани – 39 [30,7%]
Ово су, наравно, подаци из само једне болнице. Које су праве размере – не зна се, јер се подаци у целој земљи не објављују.
Извор:
NCZAS.COM