Аларманто: У Србији се годишње убије 1.300 људи!

depresijaУ Србији се годишње самоубиство изврши више од 1.200 особа, а немаштина је све чешћи разлог због чега људи себи ускраћују живот.

Беспарица, губитак посла, дугови су све чешћи разлози самоубистава у Србији. Обично су самоубиства ненајављена, али се симптоми могу приметити, пише Блиц.

Самоубиствима се у Србији не бави нико, полиција води статистику, а у болнице се примају они који су имали срећу да преживе. Стручњаци истичу да беспарица данас погађа и млађе и старије генерације. Они додају да се млади осећају беспомоћно јер не могу наћи посао, док је старијима проблем што не могу да издржавају породицу.

Тако је у Горњој Топоници код Ниша примљена радница из Крушевца због покушаја самоубиства, као и жена из Босилеграда која није могла више да се бори са сиромаштвом.

Недавно се у Крагујевцу убио руководилац предузећа због притиска на послу, а пре њега се убио Крагујевчанин коме је банка одузела кућу због кредита. У Шумадији се у последња два месеца убило осморо људи, прошле године 50, а претпошле 36. У Нишу се прошле године убило 38 људи.

БЛИЦ