САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

НП Отаџбина ЛОГО

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује претње убиством Ђорђу Вукадиновићу, главном и одговорном уреднику Нове српске политичке мисли, од стране Симе Спасића самозваног председника Удружења породица киднапованих и убијених са Косова и Метохије.

Ђорђе Вукадиновић грађанима Србије није непозната личност. Некадашњи је народни посланик и жестоки критичар издајничког режима Александра Вучића и његовог Бриселског споразума који је овај потписао са сепаратистима из Приштине. И управо то је главни разлог због чега Симо Спасић са мегафоном по трговима брани лик и дело издајника Александра Вучића.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је Бриселским споразумом Александар Вучић државне институције Републике Србије на Косову и Метохији предао сепаратистима у Приштини као да су му род најрођенији.

Не треба бити много паметан па не закључити да иза претњи убиством Ђорђу Вукадиновићу не стоји нико други већ сам председник Србије. Оно што он мисли и што намерава ставља у уста Сими Спасићу. Сигурно је да је за свој рад Сима Спасић награђен пре свега од Вучићеве приватне државе како кроз добру апанажу тако и солидним стамбеним збрињавањем. Иначе Симо Спасић је због силовања жене осуђен и одробијао је три године затвора па је скандалозно да једну овакву личност Александар Вучић именује за председника удружења породица киднапованих и убијених Срба са Косова и Метохије. Симо Спасић је у суштини право огледало напредњачке власти један од припадника партијске полиције међу којима је до скоро био и Вељко Беливук.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ очекује да ће судски органи да хитно реагују на претње убиством Ђорђу Вукадиновићу и да ће се Симо Спасић поново наћи иза решетака. Нажалост, имајући у виду да је један овакав лик, насилник и примитивац под директном заштитом председника Србије а имајући у виду досадашње искуство,правосудни систем државе Србије ће по ко зна који пут занемети.

Косовска Митровица
27.11.2021. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“