ОРБАН ПРЕДВИЂА: “..БИЋЕ ИЛИ ВАКЦИНА ИЛИ СМРТ ЗА АНТИВАКСЕРЕ”

orban

Вакцинација свих грађана Мађарске против Цовид-19 је неизбежна, рекао је премијер Виктор Орбан, наводећи да ће се чак и најтврдокорнији антиваксери на крају суочити са избором између смрти од вируса или вакцина против цовид-а.
У разговору за радио Коссутх у петак, мађарски лидер се обрушио на оне који не желе да се вакцинишу против корона вируса, означивши их као претњу “не само себи већ и свима другима”.

На крају ће сви морати да буду вакцинисани; чак ће и антиваксери схватити да ће се или вакцинисати или умрети. Зато позивам све да искористе ову прилику.

Држава чланица ЕУ тренутно проживљава четврти талас корона вируса, навео је Орбан, окривљујући за ситуацију оне који се нису вакцинисали. „Када би сви били вакцинисани, четвртог таласа не би било или би био само мали“, тврди премијер.

Осим што је позвао невакцинисане да оду и коначно приме вакцину против цовид-а, Орбан је такође промовисао допунске дозе, откривајући да је већ примио три дозе вакцине против коронавируса.

“Једина ствар која нас штити од вируса је вакцинација. И сада видимо, барем су стручњаци једногласни да четири до шест месеци након друге вакцинације слаби заштитна моћ вакцине. Дакле, трећа вакцинација је оправдана”, рекао је он.

Мађарска је већ најавила нове мере против Цовида, али нешто мање од строгих мера које је у среду предложила национална лекарска комора. Медицинско тело позвало је на потпуну забрану масовних догађаја и предложило да се улазак у ресторане, позоришта и друга затворена места услове са потврдом о вакцинацији против Цовид-19. Уместо тога, Будимпешта је од суботе увела обавезно ношење маски за већину затворених просторија, као и увођење појачања за све медицинске раднике.

У нацији од 10 милиона, укупан број пријављених случајева Цовида у Мађарској је нешто испод границе од милион. У петак је забележен нови дневни рекорд, са скоро 11.300 нових инфекција Цовид-ом.

Извор:
НУЛТА ТАЧКА