ЦРНИ ПЕТАК: ДЕЦА НА СНИЖЕЊУ

potopljeni=brod

Пише: Марко Респинти

Црни петак „сурогат мајки“. Наш свет тоне као Титаник и нико ништа не предузима по том питању.

How long to sing this song?
How long to sing this song?
How long, how long
How long to sing this song?

– U2, 40 (1983)

„Беба као машина за веш: можете је купити на попусту. Из Украјине, тог Дизниленда трудноће за друге, долази најновији потез маркетиншког генија: Црни петак за парове који чекају подстицај да оду и пронађу криминалну лабораторију ван граница своје земље, где се закони савијају према логици тржишта.”

Јуче је Антотела Маријани у чланку у часопису Avvenire описала језиву ситуацију.

Постоји центар специјализован за потпомогнуту репродукцију и сурогат мајчинство са седиштем у Кијеву, и оперативним центрима у престоницама половине земаља Европе. Зове се BioTexCom, и то је иста она компанија која је током затварања 2020. године преко 60 беба рођених путем сурогације сместила у хотел, где су чекале да родитељи дођу да их купе. Ова компанија сада нуди „попуст од 3% на ’пакете’”, али „морате пожурити: уговор мора бити потписан између 15. и 26. новембра”.

Ово је насиље против појединца без преседана, злочин против човечности и гнусно кршење људских права, а опет нема парламента, нема наднационалне организације, нема Европске уније, нема УН, нема НВО која ће изаћи на улице, направити пометњу и спречи ову изопаченост.

За неколико дана (позивам вас да опет посетите ове странице) објавићемо још један апсурд нашег добромисленог света који тоне попут Титаника, а који је резултат наше истраге. И даље нема нереда на улицама, нема протеста, нема ничега.

Колико дуго наша цивилизација може да настави да овако саму себе убија пре него што нас океан све потопи?

Извор:
ИФМ