„АКО СЕ НЕ ВАКЦИНИШЕТЕ, ЖИВОТ ЋЕ ВАМ БИТИ МИЗЕРАН“: Председник лекарске коморе упозорио Аустрлијанце – нећете се сакрити

Kris-Peri

Крис Пери је оне који покушавају да избегну вакцинацију „лудацима“

Крис Пери, председник Аустралијске лекарске коморе у Квинсленду, запретио је грађанима који се и даље нису вакцинисали против коронавируса, и то не тако бираним речима.

„Ако се не вакцинишете, живот ће вам бити мизеран. Нећете моћи да се сакријете“, поручио је Крис Пери у телевизијском обраћању.

Већ месецима Аустралија позива грађане да се што пре вакцинишу, али како су сви остали начини убеђивања пропали, Пери је послао озбиљно упозорење.

Он је истакао да ће чак и они који имају оправдани разлог зашто не могу да се вакцинишу имати проблема јер „неће моћи да дођу до лекара који ће им то одобрити“. Говорећи о казнама, Пери је навео да „пацијенти који лажу могу да буду оптужени за превару“.

Како је додао, пабови и клубови треба да виде да ли су гости вакцинисани пре него што их пусте унутра или ће банкротирати.

Крис Пери је оне који покушавају да избегну вакцинацију „лудацима“.

Аустралијкса држава Квинсленд је грађанима дала рок до 15. децембра да се у потпуности вакцинишу иначе ће, како се наводи, имати проблема у налажењу посла и при уласку у јавне просторе.

Казне које су најављене ићи од 1.378 аустралијских долара за све који прекрше пандемијске одредбе, па и више.

Истовремено, послодавцима је речено да позову полицију ако посумњају да неко крши мере.

Извор:
МОНДО