Нова.рс: Зрењанински активисти из круга фабрике „Линглонг“ извели вијетнамског радника који је због изјава које је давао медијима добио отказ, обезбеђење покушало да их спречи

linglong

Зрењанински активисти око поднева су из круга фабрике „Линглонг“ у којем су смештени вијетнамски радници покушали да изведу једног од запослених који је због изјава које је давао медијима добио отказ, јавља са лица места репортер Нова.рс.

Према речима активиста, њему управа у први мах није дала пасош – због чега не може да напусти Србију.

Активисти су дошли аутомобилом по њега, успели да сместе радника у кола, али је приватно обезбеђење – ангажовано искључиво да чува бараке где су смештени радници – опкололило активисте, село на хаубу аутомобила забрањујући да га извезу. Уз то, један од њих је викао: „Немате ви права да изводите иког из фабрике“.

Ситуација је била на ивици инцидента, јер су истовремено из барака излетели и остали радници из Вијетнама, који су физичком снагом одгурали раднике обезбеђења и држали их док аутомобил са њиховим колегом није изашао из круга фабрике. Они су се тренутно упутили до адвоката са којим ће отићи у полицију – да покушају да врате пасош овом узбуњивачу.

Извор:
НСПМ