Како уклонити тврду кожу на ногама?

nega-stopalaКако би се решили тврдокорних наслага на ногама, тaчније петама, доносимо вам 3 брза решења из кућне радиности који ће вашим стопалима подарити нови сјај.

КУПКА С ЈАБУКОВИМ СИРЋЕТОМ

За здраву кожу на петама редовна хигијена је неопходна, негу стопала важно је стога започети купком у коју сте додали јабуково сирће који је најбољи помагач у коренитом уклањању гљивица и нечистоћа.

Припрема: У 2 литре топле воде додајте шољицу јабуковог сирћета, стопала држите у купки најмање 30 минута и овај поступак направите барем два пута недељно.

Уколико је у питању бактеријска инфекција због које вам је кожа у лошем стању два пута недељно направите купку с топлом водом у коју сте додали пар капи уља. Ово уље познато је по својим антибактеријским и антисептичким својствима.

ПИЛИНГ ОД МЕДА И ПИРИНЧА

Одумрле станице коже потребно је одстранити јер испод њих се крије здрава нова кожа, а у овом случају најбоље ће вам помоћи добар пилинг.

Припрема: Пола шољице пиринча уситните у мултипрактику и додајте у смесу од 2 дцл јабуковог сирћета и 2 супене кашике меда. Добро измешајте и смесу утрљајте у тврду површину коже на петама. Мед и сирће омекшат ће кожу, док ће пиринач помоћи у уклањању мртвих станица.

КРЕМА ОД БАДЕМОВОГ УЉА

Након пилинга, стопала је потребно испрати и добро осушити те кожу нахранити. За снадбевање коже потребном влагом и адекватним витаминима маслиново уље је идеално због обиља витамина Е.

Припрема: 4 супене кашике маслиновог уља помешајте с пет капи бадемовог уља, нанесите мешавину на пете и кружним покретима по целој површини умасирајте.

Народни Лек