ИПАК МОЖЕ ЈОШ ГОРЕ! УВОДЕ НОВЕ МЕРЕ ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ – НА ПОСАО И У ПРОДАВНИЦУ ЋЕ МОЋИ САМО ОНИ СА ПОТВРДОМ

austrija-

Аустријска савезна држава Горња Аустрија прва у Еуропи уводи меру ограничења кретања за невакцинисане.

Њима је допуштено изаћи из куће само како би отишли на посао или по намирнице, а за то ће морати да докажу да нису заражени коронавирусом.

“Ситуација је драматична, због чега покрећемо пету фазу плана савезне владе и планирамо затварање за невакцинисане особе од понедјељка, под условом да од савезне владе добијемо потврду да за то постоји правна основа’, рекао је гувернер Томас Стелзер.

Аустријски министар здравља Волфганг Микштајн (Зелени) предложио је јуче да се у Горњој Аустрији и покрајини Салзбург уведе ова врста изолације. Из Салзбурга још увек није стигао конкретан одговор на владин захтев.

У Аустрији је, иначе, од ове недеље на снази правило по ком само вакцинисани и преболели могу одлазити у културне и спортске објекте, ресторане, кафиће и друга јавна места на којима се тражи ковид потврда.

За оне који се не буду придржавали мера предвиђене су новчане казне.

Гост који у неком угоститељском објекту буде ухваћен без потврде о вакцинацији или потврде о прележаној болести очекује казна од 300 евра, а угоститељи могу бити кажњени казном и до 30.000 евра.

Извор:
НУЛТА ТАЧКА