НА МОЛИТВУ СА ПОТВРДОМ ИЛИ ТЕСТОМ: Грчка увела нове мере против вируса корона

grcka_zastava

ГРЧКА православна црква затражила је од својих верника да службама присуствују са потврдом о вакцинацији или са негативним тестом на коронавирус, пошто је у тој земљи забележено рекордних 6.808 нових случајева заразе.

Свети синод грчке православне цркве упутио је ту препоруку свим парохијама у земљи, али није наведено да ли је њено спровођење обавезно, преноси АП.

У Грчкој су прошле године верске службе биле отказане неколико месеци због пандемије, али је влада одбијала да уведе обавезну вакцинацију или тестирање за улазак у цркве.

Црквени званичници траже од верника да поштују смернице лекара, а у среду је епископ на острву Лезбос потписао наредбу о суспензији невакцинисаних свештеника.

У Грчкој је јуче регистровано 6.808 нових случајева ковида-19, што је највише од почетка пандемије. Претходни рекорд је био у уторак – 6.700 нових случајева инфекције.

Здравствени званичници саопштили су да се ситуација погоршава и да је попуњеност одељења интензивне неге повећана на 87 одсто са 70 одсто пре три недеље.

У Грчкој, која има око 11 милиона становника, од последица коронавируса умрло је више од 16.000 људи.

Извор:
НОВОСТИ