Грчка усвојила нове мере које ће важити само за невакцинисане

grecija

Грчка Влада усвојила је нове антиковид мере, које ће важити само за невакцинисане грађане.

Невакцинисане особе мораће да имају негативан брзи антигенски или ПЦР тест да би ушле у банке, јавне канцеларије, малопродајне објекте, мешовите забавне просторе и фризерске салоне. Ова одредба се неће односити једино на продавнице прехрамбених производа и верске објекте.

Према новим правилима, сви невакцинисани запослени грађани у приватном и јавном сектору мораће да прилажу два антиковид теста недељно.

Нова владина правила усвојена су како би се зауставио нагли пораст броја заражених, преноси „Катимерини“.

Грчки министар здравља Танос Плеврис рекао је да су невакцинисани грађани много више угрожени и да морају да постоје мере које ће служити за њихову заштиту. Он је најавио и да ће бити пооштрене контроле и казне за кршење мера и упозорио на „нулту толеранцију за оне који примају невакцинисане особе“ у просторе у којима важе нова правила.

Власници предузећа ће плаћати казну од 5.000 евра и суочиће се са затварањем својих објеката на 10 дана уколико буду прекршили правила.

Здравствене власти у Грчкој су забележиле јуче 6.700 нових случајева коронавируса, чиме је оборен рекорд од претходног дана са 5.449 случајева.

Извор:
Н1ИНФО